Η Toyota επέλεξε Ελλάδα-Ποιο μοντέλο θα κάνει την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στη χώρα μας

Λιμανάκια

Η χώρα μας κέρδισε για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη της Toyota και θα φιλοξενήσει την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Prius.

Η Toyota παρουσίασε πριν μερικές εβδομάδες την πέμπτη γενιά του Prius, ένα μοντέλο που αποτελεί το σύμβολο της υβριδικής τεχνολογίας και του εξηλεκτρισμού της εταιρείας. Με 25 χρόνια παράδοση, το νέο Prius φέρει ότι πιο σύγχρονο διαθέτει στα ράφια της η φίρμα, και μάλιστα θα μας τα παρουσιάσει κάτω από τον αττικό ουρανό.

Toyota Prius 2023 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα μήνα από τώρα, η Toyota Europe θα βρίσκεται σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα των νοτίων προαστίων για να δείξει σε περιορισμένο ειδικό κοινό δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη το νέο Prius, από κοντά.

Το event που ετοιμάζει ο ιαπωνικός κολοσσός στην χώρα μας ονομάζεται «Meet the engineer» και πέρα από την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου υβριδικού μοντέλου και την δυνατότητα οδήγησής του, οι λίγοι και εκλεκτοί καλεσμένοι θα μπορούν να οδηγήσουν και τις τέσσερις προηγούμενες γενιές, καθώς και να συνομιλήσουν με τον Αρχιμηχανικό της Toyota, θέτοντάς του τα ερωτήματα που θέλουν.

Toyota Prius 2023 3

Σε ό,τι φορά στο νέο Prius, σχεδιαστικά η νέα γενιά του μοντέλου διατηρεί το σφηνοειδές σχήμα των προηγούμενων, αλλά πλέον διαθέτει περισσότερες δυναμικές γραμμές και ακμές. Από πλευράς διαστάσεων, το αυτοκίνητο έχει μικρύνει σε μήκος κατά 46 χλστ. και έχει μειωθεί το συνολικό του ύψος κατά 50 χλστ., αλλά το πλάτος και το μεταξόνιο έχουν μεγαλώσει (+22 χλστ. και +50 χλστ. αντίστοιχα). Σε συνδυασμό και με τους νέας σχεδίασης τροχούς αλουμινίου που φτάνουν σε διάμετρο τις 19 ίντσες, το αποτέλεσμα δείχνει πιο δυναμικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εσωτερικό του νέου Prius ακολουθεί το σύγχρονο μοτίβο της Toyota με ταμπλό χαμηλής γραμμής και δύο επιπέδων. Ο οδηγός ενημερώνεται από ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο επτά ιντσών που βρίσκεται ελαφρώς πιο ψηλά, στο ύψος του οπτικού πεδίου του οδηγού.

Toyota Prius 2023 4

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων, με αναβαθμισμένα γραφικά και ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Επιπλέον, ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης και περιλαμβάνει την εμπλουτισμένη «ομπρέλα» συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense.

Η πέμπτη γενιά του Prius βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C δεύτερης γενιάς της TNGA, η οποία πετυχαίνει μειωμένο βάρος και αυξημένη ακαμψία. Ακόμα, χάρη στην τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου και της μπαταρίας χαμηλότερα, το κέντρο βάρος πέφτει ακόμα περισσότερο, εισφέροντας στα οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Toyota Prius 2023 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Toyota Prius ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα έρχεται στην γηραιά ήπειρο αποκλειστικά ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό (PHEV). Το Plug-in Hybrid σύστημα νέας γενιάς αποτελείται από έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 151 ίππους και συνδυάζεται με ηλεκτρομοτέρ 164 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 224 ίππους και όπως είναι λογικό, προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του μοντέλου.

Τέλος, η ηλεκτρική αυτονομία που χαρίζει το νέο Plug-in Hybrid σύστημα κίνησης είναι βελτιωμένη κατά 50%, κάτι που οφείλεται στην νέα μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,6 kWh και την καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ