Η.Π.Α.: Ειδική παραγγελία 36,4 εκατ. δολαρίων για 10 SUV

Chevrolet Suburban HD

Η αμερικανική κυβέρνηση επιδότησε τη General Motors με 36,4 εκατομμύρια δολάρια (31 εκατ. Ευρώ) για να κατασκευάσει δέκα ειδικά τροποποιημένα, με ενισχυμένες προδιαγραφές ασφαλείας, Chevrolet Suburban

Το πρόγραμμα έχει αναλάβει ο κλάδος General Motors Defense του αμερικανικού κολοσσού, ο οποίος θα τροποποιήσει τα δέκα αυτά αντίτυπα του Suburban με δομικές και άλλες ενισχύσεις. Αυτές δεν θα υιοθετηθούν από κάποιο Suburban παραγωγής, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο στις ΗΠΑ δεν διατίθεται πια σε έκδοση HD (Heavy Duty). Ωστόσο, κάποιες από αυτές ενδέχεται να βρουν το δρόμο τους προς το Silverado HD.

Chevrolet Silverado HD (Heavy Duty) 2021
Chevrolet Silverado HD (Heavy Duty) 2021
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες των κυβερνητικών υπηρεσιών, η General Motors Defense θα σχεδιάσει ένα νέο αυτοφερόμενο αμάξωμα και νέο σύστημα ανάρτησης για τα 10 αυτά Suburban. Με τη νέα ανάρτηση θα αυξηθεί και το ύψος από το έδαφος, όπως θα συμβεί και με το ωφέλιμο φορτίο. Επίσης, θα προστεθούν οι ειδικοί τροχοί με ζάντες οκτώ οπών, από το Silverado HD, καθώς φυσικά και η αλεξίσφαιρη «πανολία» του αμαξώματος.

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, όπως το αμάξωμα, ο κινητήρας, το εσωτερικό και το σύστημα πέδησης, θα παραμείνουν αναλλοίωτα από τις -κορυφαίες- εκδόσεις παραγωγής του Chevrolet Suburban.

Με την παράδοση, καθένα από τα δέκα αυτά τροποποιημένα «υψηλής αντοχής» πρωτότυπα του Suburban θα κοστίζει 3,64 εκατ. δολάρια - τιμή που, ωστόσο, περιλαμβάνει και τα έξοδα σχεδιασμού, έρευνας, εξέλιξης, ποιοτικού ελέγχου και δοκιμών από την αυτοκινητοβιομηχανία όσο και από κυβερνητικά στελέχη. Ένα βασικό Suburban στις ΗΠΑ κοστίζει 52.300 δολάρια.

Όμως, το καλύτερο για τη GM είναι εκείνο που θα έρθει μετά: αν η αμερικανική κυβέρνηση μείνει ικανοποιημένη, θα υπογράψει με τη General Motors Defense και δεύτερο, πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο: την κατασκευή 200 τέτοιων ενισχυμένων αντιτύπων του Suburban το χρόνο, για εννέα χρόνια, ξεκινώντας από το 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ΗΠΑ προορίζουν τα αυτοκίνητα αυτά για τη Διπλωματική Υπηρεσία Ασφάλειας (DSS), έναν από τους βραχίονες ασφάλειας της κυβέρνησης. Τα μέλη της προστατεύουν τις αμερικανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, μεταφέρουν απόρρητα έγγραφα και ευαίσθητα υλικά, και μεταφέρουν Αμερικανούς αξιωματούχους σε διεθνείς συναντήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ