Αυτά είναι τα νέα στρατιωτικά οχήματα των Αμερικανών

joint light tactical vehicle

H ανανέωση των θρυλικών Humvees βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις ένοπλες δυνάμεις της Αμερικής, με τον προγραμματισμό να περιλαμβάνει την αγορά 3.200 νέων οχημάτων.

To πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει για τα αειθαλή Humvees του στρατού της Αμερικής που έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμες αποστολές ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Τα 35 περίπου χρόνια ενεργού δράσης, η έλλειψη θωράκισης που έχει στοιχίσει πολλές ζωές Αμερικανών στρατιωτών αλλά και η αδυναμία αναβάθμισής τους με σύγχρονο εξοπλισμό, είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τις ΗΠΑ στην απόφαση σταδιακής απόσυρσής τους από τα πεδία των μαχών. Τα υπάρχοντα Humvees θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για δραστηριότητες εκπαίδευσης εντός της Αμερικής ή θα διατεθούν σε στρατούς τρίτων χωρών. Ποια θα είναι, όμως, τα νέα οχήματα με τα οποία οι Αμερικάνοι θα επιχειρούν στο άμεσο μέλλον;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει -αρχικά- στην παραγγελία 3.200 οχημάτων JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) από την εταιρεία Oshkosh Defense, με το συνολικό πρόγραμμα αγοράς να αγγίζει τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για οχήματα με ισχυρή θωράκιση και πλήρως διαμορφώσιμα ανάλογα με το σώμα που τα χρησιμοποιεί. Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με μεσαία πυραυλικά συστήματα κάτι που δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε συνθήκες πολέμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Oshkosh Defense υποστηρίζει πως η εξέλιξή τους προήλθε με βάση τη πραγματική εμπειρία από τα πεδία των μαχών τις τελευταίες δεκαετίες, όπου έχουν καταγραφεί με ακρίβεια οι αδυναμίες των υπαρχόντων οχημάτων και δη των Humvees. Για την κίνηση του τετρακίνητου JLTV φροντίζει ένας V8 πετρελαιοκινητήρας 340 ίππων της General Motors, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικό σύστημα αυξάνοντας την επιχειρησιακή αυτονομία στα 900 χιλιόμετρα περίπου.

jltv
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, να τονίσουμε πως η αμερικάνικη εταιρεία στρατιωτικού εξοπλισμού Oshkosh Defense διαθέτει γραμμές παραγωγής και εκτός Αμερικής, ενώ και άλλες χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα οχήματα JLTV.

Δείτε σε δράση τα JLTV στο παρακάτω βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ