Ολοταχώς προς την παραγωγή η νέα Lancia Ypsilon

Lancia Pu+Ra Concept 1

Το πρώτο αυτοκίνητο της αναγέννησης της Lancia, η νέα Ypsilon, θα μπει στη γραμμή παραγωγής τον Απρίλιο του 2023, λίγες εβδομάδες μετά την αναμενόμενη παγκόσμια πρεμιέρα του.

Η νέα Ypsilon θα είναι ένα πεντάθυρο συμπαγές hatchback πόλης, με μήκος που θα κυμαίνεται γύρω στα 4 μέτρα, και ο σχεδιασμός της θα είναι εμπνευσμένος από το εικονιζόμενο πρόσφατο πρωτότυπο Pu+Ra concept.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, αλλά τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Luca Napolitano επιβεβαίωσε ότι οι διεργασίες για την έναρξη της παραγωγής της έχουν ήδη ξεκινήσει. Συγκεκριμένα, η νέα Ypsilon θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Ισπανία, στο Figueruelas κοντά στην πόλη της Σαραγόσα.

Η επιβεβαίωση ήρθε σε μια συνάντηση του Napolitano με τους προμηθευτές του εργοστασίου. Θυμίζουμε ότι στο ίδιο εργοστάσιο παράγονται κι άλλα αυτοκίνητα του ομίλου Stellantis με εξίσου συμπαγείς διαστάσεις, όπως το Peugeot 208 και το Opel Corsa.

Ο όμιλος Stellantis αναγεννά τη Lancia εν λευκώ, ξεκινώντας από το μηδέν μια ολοκαίνουρια γκάμα αυτοκινήτων που θα καθιερώσει τη Lancia ως μία από τις τρεις premium εταιρείες του ομίλου - μαζί με τις Alfa Romeo και DS Automobiles.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Ypsilon είναι το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα αυτής της αναγέννησης, καθώς μετά από αυτήν θα ακολουθήσει η νέα Lancia Gamma το 2026 και η αναβίωση της Delta το 2028.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ