Η νέα εποχή της Lancia ξεκινά: Αυτό είναι το νέο Pu+Ra HPE Concept

Lancia Pu+Ra

Μετά από πολλές εξαγγελίες και φωτογραφίες λεπτομερειών του, η Lancia παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της νέας της εποχής, το πρωτότυπο Pu+RA HPE.

Με το νέο πρωτότυπο κουπέ η Lancia μας αποκαλύπτει σχεδιαστικά το μέλλον των νέων μοντέλων που θα μας φέρει, ξεκινώντας πρώτα από τη νέα Ypsilon, η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2024.

Το νέο πρωτότυπο αντλεί την ονομασία του από τις λέξεις «Pure» («καθαρό») και «Radical» («ριζοσπαστικό»), ενώ το HPE είναι τα αρχικά των λέξεων «High Performance Electric» («ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων»). Το HPE είχε ξαναχρησιμοποιηθεί από τη μάρκα τη δεκαετία του ’70, για να συνοδέψει την έκδοση επιδόσεων της Lancia Beta (HPΕ=High Performance Estate).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία του φουτουριστικού και γωνιώδους αμαξώματος του πρωτότυπου που θυμίζουν παλαιότερες Lancia, όπως είναι το πίσω μέρος που παραπέμπει στη θρυλική Stratos, η πλευρική τονισμένη γραμμή που θυμίζει το αντίστοιχο τμήμα των Lancia Aurelia και Flaminia, αλλά και ο πράσινος Progressive Green χρωματισμός που δανείζεται από την ιστορική Lancia Flaminia Azzuro Vincennes.

Lancia Pu+Ra

Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε και στη στρογγυλή οροφή, που προσφέρει μια καθαρή πανοραμική θέα, ενώ θυμίζει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά σχήματα.

Lancia Pu+Ra
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό, η έμπνευση έχει προέλθει από τα περίφημα μοντέρνα ιταλικά έπιπλα, με πολλά γεωμετρικά σχήματα, πανέμορφα εμπρόσθια καθίσματα-πολυθρόνες, αλλά και τα ιδιαίτερα στρογγυλά δύο άκρα του τούνελ της κεντρικής κονσόλας που θυμίζουν τραπεζάκια σαλονιού.

Lancia Pu+Ra

Υπάρχουν επίσης πολλές ντυμένες επιφάνειες με χαλί από φυσικό μαλλί στο πάτωμα του αυτοκινήτου, αλλά και ειδικές επενδύσεις στα πλαϊνά των πορτών από ένα υλικό που φτιάχνεται κατά 50% από σκόνη μαρμάρου και ανακυκλωμένο ύφασμα, που είναι μαλακό και παράλληλα αδιάβροχο.

Ειδικής σχεδίασης είναι για το αυτοκίνητο τα ελαστικά της Goodyear, που εκτός από τη συμβολή τους στη συνολική του παρουσία, φροντίζουν και για τη βέλτιστη αεροδυναμική του απόδοση.

Lancia Pu+Ra
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πεδίο της τεχνολογίας, η Lancia θα προσφέρει το σύστημα S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), όπου μέσω μόνο ενός διακόπτη αφής ή με φωνητική εντολή, το εσωτερικό και ειδικά, ο φωτισμός, ο ήχος και ο κλιματισμός θα διαμορφώνονται ανάλογα με τη διάθεση των επιβατών.

Το νέο πρωτότυπο της Lancia είναι αμιγώς ηλεκτρικό και, παρότι η εταιρεία δεν ανακοινώνει πολλά από τα στοιχεία του, υπόσχεται ότι θα προσφέρει 700 χλμ. αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση. Η μέση κατανάλωση ρεύματος θα είναι πολύ χαμηλή, μόλις 10 kWh ανά 100 χλμ., ενώ η Lancia παρότι και πάλι δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, αναφέρει χρόνο φόρτισης σε μόνο λίγο πιο πάνω από 10 λεπτά.

Lancia Pu+Ra

Όπως προείπαμε, με πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο, η νέα Lancia Ypsilon το 2024 θα είναι το πρώτο νέο μοντέλο της ιταλικής μάρκας μετά από 10 και πλέον χρόνια. Περιλαμβάνεται στο νέο 10ετές πλάνο επαναγέννησης της Lancia, που θα μας φέρει και μια σειρά άλλα νέα μοντέλα, τα οποία θα έχουν στόχο να προσφέρουν ξανά στη μάρκα τις ένδοξες στιγμές του ιστορικού παρελθόντος της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ