Η νέα Lancia Ypsilon παίρνει μορφή

Lancia Ypsilon 2024

Με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή, ταξιδεύουμε στο μέλλον της Lancia Ypsilon και του εντυπωσιακού μετασχηματισμού της σε αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών SUV.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες του ομίλου Stellantis, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Peugeot-Citroen, της Fiat-Chrysler Group και της Opel, αποτελεί η επιστροφή της Lancia στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αγοράς, ανατρέχοντας σε μοντέλα που έχουν γράψει τη δική τους χρυσή σελίδα στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Μεταξύ αυτών των τετράτροχων που έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως για τη γραμμή παραγωγής είναι η γνωστή στους περισσότερους Lancia Ypsilon, η οποία πρόκειται να μετασχηματιστεί σε ένα αστικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lancia Ypsilon 2024

Η Ypsilon θα αποτελέσει ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της πλήρως εξηλεκτρισμένης γκάμας της Lancia, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές κατακτήσεις του ομίλου Stellantis και τη σχεδιαστική δεινότητα των Ιταλών.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που διατυπώνουν την άποψη ότι η νέα Lancia Ypsilon θα είναι επί της ουσίας η μικρογραφία της μεγαλύτερης και πολυτελέστερης Delta, η οποία επίσης θα επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής.

Lancia Ypsilon 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωτότυπο που βλέπετε στις οθόνες έχει σχεδιαστεί με αφετηρία το δάπεδο eCMP, στο οποίο βασίζονται τόσο το Peugeot e-2008 όσο και το Opel Mokka-e. Αυτό δικαιολογεί τις όποιες ομοιότητες στο επίπεδο κάποιων βασικών σχεδιαστικών γραμμών και των αναλογιών, που εν πολλοίς ορίζουν και τον αστικό προσανατολισμό του ιταλικου SUV.

Αν και είναι νωρίς να μιλά κανείς για τις προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου το οποίο αναμένεται να βρεθεί στην παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει το προσφάτως αναβαθμισμένο σύστημα κίνησης το οποίο αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh που εξασφαλίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Lancia Ypsilon 2024

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα της παραγωγής των νέων μοντέλων της Lancia, όλα θα ξεκινήσουν από την Ypsilon το 2024, θα ακολουθήσει η Aurelia το 2026 για να φτάσουμε δύο χρόνια αργότερα στην πολυπόθητη αναβίωση της θρυλική Delta.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ