Οι Τούρκοι ετοιμάζουν ιπτάμενα αυτοκίνητα (+video)

cezeri flying car

Να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των ιπτάμενων αυτοκινήτων επιδιώκει η Τουρκία, με εμπνευστή τον γαμπρό του Ερντογάν που έχει εξελίξει ένα πρωτοποριακό όχημα.

Δυναμικό μπάσιμο στον χώρο του αυτοκινήτου πραγματοποιεί η Τουρκία, η οποία ήδη έχει ενδώσει στην ηλεκτρική κινητικότητα, με το επικείμενο λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της εγχώριας κοινοπραξίας TOGG.

Η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο, δεν αποτελεί το μοναδικό πεδίο δράσης της γειτονικής χώρας, με την τελευταία να έχει μαξιμαλιστικές επιδιώξεις και σε έναν ακόμα τομέα, ο οποίος δεν είναι άλλος από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Η Τουρκία ήδη έχει κάνει σημαντικά βήματα στον εν λόγω τομέα, προεξαρχόντος του γαμπρού του Ερντογάν. Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της εταιρείας κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) Baykar και επικεφαλής του πρότζεκτ “Cezeri”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ιπτάμενο αυτοκίνητο τουρκία

Πρόκειται για ένα μεγάλο διαστάσεων τετρακόπτερο, με μία θέση για χειριστή το οποίο βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή από το 2020, και έκτοτε υποβάλλεται σε βελτιώσεις.

Το Cezeri σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Τούρκους μηχανικούς, έχει βάρος 230 κιλά, ενώ έχει συμμετάσχει και σε δοκιμαστικές πτήσεις, πετώντας σε ύψος 10 μέτρων. Κινείται από ηλεκτρική ενέργεια, ενσωματώνει 3 εφεδρικά συστήματα πτήσης, και επωφελείται από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Απώτερος στόχος του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ για το ιπτάμενο αυτοκίνητό είναι να μπορεί να κινηθεί σε ταχύτητες 100 χμλ./ώρα, να φτάνει σε υψόμετρο 2.000 μέτρων και η αυτονομία του να ανέρχεται σε 1 ώρα ή 70-80 χλμ.

Σε δηλώσεις του τον περασμένο καλοκαίρι, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουστάφα Βαράνκ, είχε αναφέρει ότι η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον εν λόγω τομέα και η χώρα θα καταλάβει ηγετική θέση στα ιπτάμενα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ιπτάμενο αυτοκίνητο τουρκία

«Η Τουρκία θα αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη και στα ιπτάμενα αυτοκίνητα, χάρη στη νέα γενιά μηχανικών της που πιστεύουν στον εαυτό τους και το όραμά τους είναι ίδιου μεγέθους με τον Γαλαξία Μίλκυ Γουέι. Μαζί με τη νεολαία μας θα γράψουμε ιστορίες επιτυχίας σε όλες τους τομείς καινοτομίας, όπως είναι τα μη επανδρωμένα οχήματά μας, τα οποία είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο».

Παρά τον διάχυτο ενθουσιασμό για το μεγαλόπνοο τουρκικό όραμα, ο εμπνευστής του Cezeri, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, είχε επισημάνει ότι για την υλοποίηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου θα χρειαστούν από 5 έως και 15 χρόνια, μιας και πρέπει να αναπτυχθούν συστήματα ασφαλείας, να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να εφευρεθούν ακόμα πιο προηγμένες μπαταρίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ