Οι πρώτες εικόνες του νέου υπέρ-αυτοκινήτου της Maserati

Maserati Project24

Βασισμένη πάνω στην MC20, η νέα Maserati Project24 έρχεται για να αποτελέσει ένα μοντέλο κορυφαίων επιδόσεων ειδικά για πίστα, που θα πωληθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Η νέα Maserati Project24 φέρει πολλές αλλαγές σε σχέση με την MC20, που στόχο έχουν να προσφέρουν το μέγιστο δυνατό στα οδικά και οδηγικά της χαρακτηριστικά.

Αρχικά, το αμάξωμα έχει αλλάξει και εφαρμόζει με βάση και τα πρώτα σκίτσα-εικόνες, ένα πλήρως αεροδυναμικό design, με τις βελτιώσεις να μεγιστοποιούν την κάθετη δύναμη και κατά συνέπεια, τη σταθερότητα σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται το νέο καπό με τις τεράστιες εισαγωγές, οι μεγάλοι διαχύτες εμπρός-πίσω στους χαμηλωμένους προφυλακτήρες, η μεγάλη πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή, οι διπλές εξατμίσεις και τα νέα λεπτά φώτα LED στο εμπρόσθιο τμήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Maserati Project24

Αρκετές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο πεδίο του βάρους, αφού το νέο αμάξωμα και το ενισχυμένο σασί έχουν λάβει ελαφριά ανθρακονήματα, μειώνοντας το συνολικό βάρος σε κάτω από τα 1.250 κιλά.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 3λιτρος V6 Nettuno κινητήρας βενζίνης της Maserati MC20, ο οποίος αποκτά 2 νέες τουρμπίνες ώστε να αυξήσει την ισχύ του στους 740 ίππους, από 621 στο «απλό» μοντέλο. Παράλληλα, συνδυάζεται με 6τάχυτο αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο, που στέλνει όλη τη δύναμή του στους πίσω τροχούς.

Στο εσωτερικό, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές με στόχο και τη χρήση του αυτοκινήτου στην πίστα, ενώ στάνταρ υπάρχει μόνο θέση οδηγού (η θέση του συνοδηγού είναι προαιρετική), ένα ανθρακονημάτινο αγωνιστικό τιμόνι, ρυθμιζόμενο ABS για χρήση σε πίστα κ.λπ.

Maserati Project24
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η Maserati έχει τοποθετήσει ρυθμιζόμενη ανάρτηση και αντιστρεπτικές, κάρμπον-κεραμικά αεριζόμενα φρένα, αλλά και τα απαραίτητα για την πίστα σλικ αγωνιστικά ελαστικά με 18άρες ζάντες.

Η νέα Maserati Project24 θα κατασκευαστεί σε μόλις 62 αντίτυπα και αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως μέχρι τα τέλη του έτους. Προς το παρόν η ιταλική φίρμα δεν αναφέρει την τιμή κάθε ενός αυτοκινήτου, αν και αυτή σίγουρα υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ