Η πρώτη ηλεκτρική Maserati θα έχει 1.200 ίππους

Maserati GranTurismo Folgore

Η Maserati GranTurismo Folgore θα γίνει το 2023 το πρώτο αμιγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας της Modena - στο ξεκίνημα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Μέχρι τότε, καθένα από τα μοντέλα της Maserati θα αποκτήσει μέσα στα επόμενα σχεδόν τέσσερα χρόνια -ως το τέλος του 2025- την ηλεκτρική του έκδοση, η οποία σε όλα θα προσθέτει την ονομασία Folgore, «αστραπή» στα ιταλικά. Το 2023 θα γίνει η αρχή με τη GranTurismo Folgore και το καινούριο SUV Grecale, και την επόμενη διετία θα ακολουθήσει η Quattroporte, η Levante και η MC20.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η GranTurismo Folgore, που θα παρουσιαστεί παράλληλα με τη νέα γενιά του ιταλικού Coupe GT το 2023, θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα μεταδίδουν συνολικά 1.200 ίππους και στους τέσσερις τροχούς. Στην Ιταλία η φημολογία κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω των τριών δευτερολέπτων, και για τελική ταχύτητα 320 km/h.

Η μπαταρία θα είναι 800V -προσφέροντας δυνατότητα ταχείας φόρτισης- αλλά η Maserati δεν έκανε γνωστή τη χωρητικότητά της, με την ευκαιρία της παρουσίασης των τριών teaser -αλλά ιδιαίτερα αποκαλυπτικών- φωτογραφιών του πρώτου EV της.

Οι τελευταίες δείχνουν ότι η GranTurismo θα διατηρήσει τον πυρήνα της σχεδιαστικής της φιλοσοφίας και στη νέα της γενιά, καθώς και τη χαρακτηριστική γρίλια του ρύγχους - αλλά φυσικά με ορισμένες παρεμβάσεις, όπως τα φωτιστικά σώματα της MC20. Η GranTurismo Folgore θα διακρίνεται και από τις εντυπωσιακές αεροδυναμικές της ζάντες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν η επαφή της Maserati με τον ηλεκτρισμό είναι κάπως επιδερμική, καθώς περιλαμβάνει μόνο τις υβριδικές εκδόσεις των Levante και Ghibli. Όμως, η ιταλική εταιρεία περιλαμβάνεται στο φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο Dare Forward 2030 του ομίλου Stellantis, και θα αξιοποιήσει τις υποδομές και τα μηχανικά μέρη του τελευταίου για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ