Επίσημο: Αυτές είναι οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio «100 Anniversario»

Alfa Romeo Giulia Stelvio

Η ανανέωση των κορυφαίων εκδόσεων συμπίπτει με τα 100 χρόνια αγωνιστικής ιστορίας της ιταλικής φίρμας και συνοδεύεται από μία επετειακή έκδοση.

Η Alfa Romeo παρουσίασε πριν λίγα λεπτά τις ανανεωμένες Giulia και Stelvio Quadrifoglio με μία ειδική Special έκδοση που θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες για κάθε μοντέλο.

Οι απλές εκδόσεις των δύο μοντέλων ανανεώθηκαν πριν μερικούς μήνες και σήμερα ήρθε η σειρά της κορυφαίας έκδοσης επιδόσεων Quadrifoglio να κάνει την επίσημη εμφάνισή της.

Alfa Romeo Giulia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Giulia και Stelvio “Quadrifoglio 100th Anniversario” αποτελούν το απαύγασμα μιας παράδοσης 100 ετών, αλλά και της μεταφοράς τεχνογνωσίας από τους αγώνες στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Ο bi-Turbo V6 κινητήρας έχει βελτιωμένη ισχύ στους 520 ίππους, ενώ για πρώτη φορά η έκδοση εφοδιάζεται με μηχανικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση, την ευελιξία, τη σταθερότητα και τη συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο όριο.

Τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου οφείλονται και στο εξαιρετικά χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου, χάρη στην εκτενή χρήση υπερ-ελαφρών υλικών, όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα.

Alfa Romeo Giulia

Ειδικότερα στη Giulia, το εμπρός ενεργό αεροδυναμικό σπόιλερ από ανθρακονήματα βελτιώνει τη ροή του αέρα και τη σταθερότητα, ενώ τόσο στη Giulia, όσο και στη Stelvio το σύστημα εξαγωγής της Akrapovic εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης προσφέρει έναν μοναδικό, όσο και εθιστικό ήχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έντονη προσωπικότητα των Giulia και Stelvio έχει ενισχυθεί περαιτέρω χάρη στα νέα φώτα «3+3» τεχνολογίας full-LED, ενώ οι νέοι τροχοί των 19 ιντσών για τη Giulia και 21 ιντσών για τη Stelvio φιλοξενούν, αποκλειστικά για αυτή την ειδική έκδοση, δαγκάνες φρένων σε χρυσό χρώμα.

Alfa Romeo Stelvio

Την εξωτερική εμφάνιση της ειδικής έκδοσης για τα 100 χρόνια του Quadrifoglio, συμπληρώνουν το ειδικό για την περίσταση λογότυπο, αλλά και τα τμήματα από άβαφα ανθρακονήματα στους καθρέπτες και τη μάσκα. Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα χρώματα: Rosso Etna, Verde Montreal και Nero Vulcano.

Η ίδια σπορ αισθητική χαρακτηρίζει και το εσωτερικό των αυτοκινήτων με τον εντυπωσιακό συνδυασμό δέρματος και Alcantara και την εκτενή χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα. Στο ταμπλό η επιγραφή «100» δίπλα στο χρυσό Quadrifoglio υπογράφει τη μοναδικότητα της έκδοσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alfa Romeo GIulia

Τέλος, ο οδηγός των ανανεωμένων Alfa Romeo Quadrifoglio έχει στη διάθεση του το νέο, διαμορφώσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, όπου σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις των μοντέλων διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία “Race” που προσφέρει, εκτός των άλλων, και “shift light” όταν ο οδηγός έχει επιλέξει τη χειροκίνητη λειτουργία στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Δείτε σε video τις νέες δημιουργίες της Alfa Romeo:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ