Ψηφιακά όνειρα για την αναγέννηση της Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta render

Η αναβίωση θρυλικών Alfa Romeo στη νέα γκάμα της ιταλικής εταιρείας είναι το υλικό των ονείρων των απανταχού Alfisti, και η Giulietta έχει περίοπτη θέση ανάμεσά τους.

Το ιταλικό σπορ hatchback έφτασε στο τέλος του εδώ και περίπου δύο χρόνια, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στις καρδιές πολλών. Η απόφαση της διακοπής της παραγωγής του ελήφθη στο Arese το Δεκέμβριο του 2020, αλλά πολλοί Alfisti με εξειδίκευση στο CGI συνέχισαν να δημιουργούν ψηφιακά σχέδια για την ενδεχόμενη αναγέννηση της Giulietta, μαζί με της ίδιας της Alfa Romeo από τον όμιλο Stellantis.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο από αυτά ανήκει στον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Tommaso D'Amico, που παρουσίασε στο YouTube το ψηφιακό σχέδιο της δικής του εκδοχής μιας ενδεχόμενης νέας Giulietta - σχέδιο που φυσικά δεν σχετίζεται με την Alfa Romeo, αλλά υιοθετεί με ακρίβεια τη σχεδιαστική «γλώσσα» που εισήγαγε η Tonale πάνω στη σιλουέτα της τελευταίας Giulietta.

Προς το παρόν η εταιρεία του Τορίνου δεν έχει εκφράσει με σαφήνεια αν πρόκειται να αναβιώσει τη Giulietta. Αν και πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποστηρίξει την Tonale με ένα -προφανώς μη-SUV- αυτοκίνητο της κατηγορίας C σχεδιασμένο για την Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να μην πάρει την ονομασία Giulietta, αλλά να βαπτισθεί με ένα άλλο ένδοξο όνομα του λαμπρού παρελθόντος της ιταλικής εταιρείας: με το όνομα Alfetta. Προς το παρόν, όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ