Οι ληστές «φαντάσματα» πιάστηκαν στα πράσα -Με ποια hi-tech μέθοδο γίνονταν αόρατοι;

Κλέφτες αυτοκινήτου - μέθοδος της βαλίτσας 2022 video

Η τελευταία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αυτοκίνητο αποκαλύπτεται σε όλο το «μεγαλείο» της σε νέο ανατριχιαστικό video.

Τα συστήματα ασφάλειας έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την αποτροπή της κλοπής ενός αυτοκινήτου.

Ωστόσο, οι κλέφτες καταφέρνουν σιγά-σιγά να προσαρμόζουν τη δράση τους σύμφωνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας χρησιμοποιώντας από την πλευρά τους όλο και πιο προηγμένα «εργαλεία» για να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου, χωρίς παράλληλα να γίνουν αντιληπτοί.

Η νέα μέθοδος των κλεφτών που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, ειδικά σε χώρες με ακμάζουσες αγορές καινούργιου αυτοκινήτου, είναι γνωστή ως η «μέθοδος της βαλίτσας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος που ονομάζεται έτσι η συγκεκριμένη μέθοδος προέρχεται από τις μικρού μεγέθους βαλίτσες ή χαρτοφύλακες που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να μεταφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να χρειαστεί να του προξενήσουν κάποια ζημιά ή να διαρρήξουν ένα σπίτι για να πάρουν τα κλειδιά του.

Στη μία από τις δύο βαλίτσες βρίσκεται η ηλεκτρονική συσκευή που αναχαιτίσει το σήμα που εκπέμπει το κλειδί ενός αυτοκινήτου, ενώ στην άλλη βρίσκεται η συσκευή που λαμβάνει και αναλύει το σήμα για να το μεταδώσει στο αυτοκίνητο. Για να ενισχύσουν τη δυνατότητα αναχαίτισης του σήματος οι κλέφτες χρησιμοποιούν επίσης κεραίες ή καλώδια και με αυτά στα χέρια περιφέρονται γύρω από το σπίτι έως ότου εντοπίσουν το κλειδί.

Η μέθοδος της βαλίτσας που χρησιμοποιούν οι κλέφτες καταγράφηκε ξεκάθαρα σε νέο video από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σπιτιού με ένα ληστή να περπατά ανενόχλητος και να πλησιάζει ένα σπίτι πραγματικά σαν φάντασμα. Ο ληστής περπατά με τα χέρια ανοιχτά έχοντας στους ώμους του ένα μακρύ καλώδιο, το οποίο λειτουργεί λογικά με τον τρόπο που σας περιγράψαμε πιο πάνω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ