Προσοχή: Με αυτό το φθηνό κόλπο ανοίγουν αυτοκίνητα και αρπάζουν χρήματα

Σκασμένο ελαστικό

Η «μέθοδος του τροχού» είναι η νέα τάση στα κόλπα παραπλάνησης που εφαρμόζουν οι κλέφτες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Σε όλη την Ευρώπη οι κλοπές των αυτοκινήτων βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με τις Αρχές να προειδοποιούν τους ανήσυχους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να είναι διαρκώς σε εγρήγορση για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η αλήθεια είναι ότι μερικά μόνο δευτερόλεπτα αρκούν ώστε οι επιτήδειοι ληστές να ολοκληρώσουν το έργο τους, το οποίο μπορεί να μην αφορά απαραίτητα στην κλοπή ολόκληρου του αυτοκινήτου αλλά πολύτιμων αντικειμένων που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα απέναντι στην συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας στην προστασία των αυτοκινήτων ενάντια στις κλοπές, οι ληστές εφευρίσκουν με τη σειρά τους νέα κόλπα και μεθόδους, τα οποία γίνονται όλο και πιο απλά και φαινομενικά «αθώα» και γι' αυτό τον λόγο και πολύ αποτελεσματικά στην πράξη.

Τελευταίο κόλπο των ληστών που γνωρίζει άνθιση και επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι η «μέθοδος του τροχού». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης το πανούργο σχέδιο των κλεφτών εστιάζει στην απόσπαση της προσοχής του οδηγού ενός αυτοκινήτου, με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα, ακόμη και αν ο οδηγός είναι παρών.

Η μέθοδος που εφαρμόζουν οι κλέφτες έχει στο επίκεντρό της την παρακολούθηση του οδηγού ενός αυτοκινήτου που τους ενδιαφέρει ώστε να καταγράψουν τις καθημερινές του συνήθειες και να αναγνωρίσουν εκείνες που μπορεί να αποδειχθούν κερδοφόρες για τους ίδιους.

Οι στιμές που επιλέγουν συνήθως οι κλέφτες για να δράσουν είναι όταν ο οδηγός επιστρέφει στο αυτοκίνητό του με κάτι που είναι πολύτιμο, όπως για παράδειγμα όταν επιστρέφει μετά από επίσκεψη σε ATM. Αυτό που κάνουν είναι να ξεφουσκώσουν ή να σκάσουν ένα από τα πίσω ελαστικά του αυτοκινήτου όσο ο οδηγός απουσιάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την είσοδό του στο αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να ξεκινήσει, ο οδηγός του αυτοκινήτου καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και αυτό ακριβώς είναι το σημείο που οι ληστές ποντάρουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα, αφού έπειτα ο οδηγός θα κατέβει για να ελέγξει το ελαστικό, αφήνοντας συνήθως το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο.

Στη «μέθοδο του τροχού» έρχεται να προστεθεί και μια δεύτερη παραλλαγή της που περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός άδειου πλαστικού μπουκαλιού νερού, επίσης στο πίσω τροχό. Το κόλπο, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, στοχεύει επίσης στην απόσπαση της προσοχής του οδηγού, μέσω του θορύβου που κάνει το μπουκάλι, όταν ανεβαίνει μεταξύ του θόλου και του ελαστικού.

Αξίζει λοιπόν να έχετε τεταμένη την προσοχή σας όταν γυρίζετε από το ATM ή έχετε πάνω σας κάτι πολύτιμο που σκοπεύετε να αφήσετε στο αυτοκίνητο και να πραγματοποιείτε έναν γρήγορο οπτικό έλεγχο του οχήματός σας πριν ξεκινήσετε.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ