Ποια κινέζικη μάρκα έρχεται Ευρώπη και δίνει 12 χρόνια εγγύηση;

Voyah Free

Η επέλαση των κινέζικων μαρκών στην Ευρώπη συνεχίζεται και πλέον, μια από τις παλαιότερες φίρμες της Κίνας ανακοίνωσε ότι έρχεται στην ήπειρό μας, προσφέροντας μάλιστα εγγύηση ρεκόρ για τα αυτοκίνητά της.

Από το 2022 λοιπόν θα υποδεχθούμε πλήρως και επισήμως στις ευρωπαϊκές αγορές την κινέζικη Dongfeng – αυτή τη στιγμή έχει μια παρουσία σε κάποιες χώρες της ηπείρου μας, έναν πραγματικό γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, που ιδρύθηκε με προσωπική εντολή του ίδιου του Μάο Τσε Τουνγκ το 1969.

Η Dongfeng είναι πασίγνωστη στο αυτοκινητικό στερέωμα, αφού είναι η εταιρεία που κατά καιρούς δημιούργησε πολλές θυγατρικές με γνωστές Ευρωπαϊκές, Ιαπωνικές και Αμερικάνικες μάρκες για κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα και σήμερα, αποτελεί τον επίσημο συνεργάτη της Peuget-Citroen, Renault, Nissan, Honda και Kia στη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η Dongfeng διαθέτει μια υπερπλήρη γκάμα επιβατικών, ελαφρών και βαρέων οχημάτων, που εντάσσονται σε μια αντίστοιχα μεγάλη γκάμα μαρκών που αποτελούνται από 7 κύρια brand που ανήκουν στην εταιρεία, καθώς και 11 ακόμη τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με διάφορους άλλους κατασκευαστές.

Η Dongfeng είναι ένας από τους «Big 4» κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα, μαζί με τη SAIC, τη FAW και την Changan.

Στην Ευρώπη, ο κινέζικος κολοσσός θα στοχεύσει τις περισσότερες πωλήσεις της με τη νεότερη μάρκα της, τη Voyah. Πρόκειται για ένα brand που δημιουργήθηκε μεν το 2018, όμως μόλις τον Ιούλιο του 2020 λανσαρίστηκε από τη Dongfeng, ενώ η παραγωγή των πρώτων οχημάτων του ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Voyah Free
Voyah Free
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή η Voyah παράγει το plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό SUV FREE των παραπάνω φωτογραφιών, ενώ στο περσινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία είχε παρουσιάσει και το εντυπωσιακό πρωτότυπο, i-Land. To πρωτότυπο αυτό είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από ευρωπαϊκά χέρια, την ιταλική, ItalDesign.

Εκτός της Voyah, η Dongfeng στην Ευρώπη θα πουλά και το κάπως πιο προσιτό ηλεκτρικό SUV Seres 3. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας είχε κάνει λόγο για πώληση 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2022.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της εισόδου της Dongfeng στην Ευρώπη και σίγουρα ένα από τα πλεονεκτήματά της, είναι ότι τα αυτοκίνητά της συνοδεύονται από εγγύηση ρεκόρ, 12 ετών. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θέλει να σπάσει τη γενικότερη αίσθηση των κακοφτιαγμένων κινέζικων αυτοκινήτων που επικρατεί στην ήπειρό μας.

Seres 3
To ηλεκτρικό SUV Seres 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη στη Σλοβακία η Dongfeng προσφέρει μια πλήρη γκάμα με 4 επιβατικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και 3 ηλεκτρικά μοντέλα του brand Seres, ενώ ο εισαγωγέας στη χώρα τα προσφέρει και στην Ουγγαρία.

Τον Νοέμβριο η Dongfeng μέσω και πάλι ανεξάρτητου εισαγωγέα, ξεκίνησε επίσης τις πωλήσεις της στην Τσεχία, ενώ από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει την είσοδό της στη Βουλγαρία. Παράλληλα, η εταιρεία πρόσφατα εισήλθε μέσω της σειράς Seres στην αγορά της Σλοβενίας και πλέον, αναπτύσσει ένα δίκτυο εμπόρων για πώληση στη χώρα, αλλά και στη γειτονική Κροατία.

Voyah Free

Ωστόσο, η επίσημη και πιο δυναμική είσοδος της Dongfeng στην Ευρώπη θα γίνει με την Voyah, το νεότερο, πιο ποιοτικό και premium brand της, τα μοντέλα της οποίας θα μπορούν να πωληθούν και στις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές αγορές της ηπείρου μας, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία. Ήδη η εταιρεία σε Γερμανία και Ισπανία έχει μια μικρή παρουσία πουλώντας το κουπέ-SUV Glory ix5, σε πολύ μικρά νούμερα οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα, είχε εισαχθεί πέρυσι ένα ηλεκτρικό Dongfeng E70 που υπάρχει ως ταξί στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο έκτοτε δεν έχει υπάρξει άλλο αυτοκίνητο της εταιρείας στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ