Η απόβαση των Κινέζων στην Ευρώπη γίνεται πραγματικότητα

Aiways U5

Για πρώτη φορά στην ιστορία σε μια χώρα της Ευρώπης, οι Κινέζοι καταφέρνουν να επιτύχουν ένα σημαντικό μερίδιο πωλήσεων.

Συμβαίνει στη Νορβηγία, στη χώρα που είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Εκεί λοιπόν, τα πιο πρόσφατα στοιχεία των πωλήσεων αποκαλύπτουν ότι οι κινέζικες φίρμες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, η Nio, η Aiways και η Xpeng ξεπέρασαν τη φετινή χρονιά τα 4.400 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την αρχή του έτους και έτσι, έφθασαν στο εντυπωσιακό μερίδιο του 10% επί συνόλου των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Xpeng P7
Το πρώτο μοντέλο της Xpeng που προσφέρεται στη Νορβηγία είναι το εικονιζόμενο σεντάν P7.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίδοση αυτή των Κινέζων αποκτά ακόμη περισσότερη σημασία εφόσον αναλογιστούμε ότι στη Νορβηγία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία της αγοράς, με 54.801 πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο, οι οποίες αφορούν σε μερίδιο 58% επί του συνόλου όλων των καινούργιων αυτοκινήτων που έχουν πουληθεί στη χώρα.

Άλλωστε η Νορβηγική κυβέρνηση έχει μια πολιτική που προωθεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέροντας προνόμια όχι μόνο με τη μορφή έκπτωσης-επιδότησης στην αγορά τους, αλλά και στη χρήση τους (δεν «πληρώνουν» τέλη κυκλοφορίας, «πληρώνουν» το 50% στα διόδια και τα πλοία, μπαίνουν ελεύθερα στις λεωφορειολωρίδες κ.λπ.).

Nio ES8
Η Nio προσφέρει την πιο πλήρη γκάμα, έχοντας στην Ευρώπη 4 ηλεκτρικά μοντέλα, τα ET7, EC6, ES6 και ES8.

Θυμίζουμε ότι η Nio, η Aiways και η Xpeng είναι τρεις κινέζικες μάρκες που φτιάχνουν αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και οι τρείς είναι πολύ νέες στην αγορά (η Nio και η Xpeng ιδρύθηκαν το 2014 και η Aiways το 2017), όμως έχουν μια άκρως επιθετική πολιτική και δημιουργήθηκαν έχοντας ως στόχο μεταξύ άλλων και την αγορά της Ευρώπης, εκεί όπου όπως είναι γνωστό, τα επόμενα χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να έχουν πολύ υψηλές πωλήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι δεδομένο λοιπόν, ότι μετά την επιτυχημένη είσοδό τους στη Νορβηγική αγορά, οι τρεις αυτές κινέζικες μάρκες καθώς και άλλες που θα ακολουθήσουν, θα «μπουν» σταδιακά τα επόμενα χρόνια και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, θέλοντας να κατακτήσουν συνεχώς υψηλότερα μερίδια στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

Άλλωστε, ήδη η Aiways εκτός της Νορβηγίας, από τον Απρίλιο του 2020 προσφέρει το ηλεκτρικό της SUV, U5 και στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία, στοχεύοντας και σε επιπλέον αγορές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ