Ο θωρακισμένος «δεινόσαυρος» που πωλείται στην Αμερική έναντι μιας περιουσίας

Terradyne Gurkha

Ονομάζεται Terradyne Gurkha, και όσο κι αν το εύηχον του ονόματός του αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια την ομορφιά του, κάποιος θα ξοδέψει μια περιουσία για να το αποκτήσει - αν προλάβει.

Για την ακρίβεια, κάθε ενδιαφερόμενος που το θέλει για χριστουγεννιάτικο δώρο -αν ονειρεύεται να περάσει γιορτές ανάλογες με αυτές που έζησε ο Bruce Willis στο πρώτο Die Hard, που μην το θεωρείτε απίθανο στη γη της ελευθερίας- έχει μόνο τρεις μέρες για να προλάβει να καταθέσει την προσφορά του. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διότι πρόκειται, ακριβώς, για δημοπρασία. Το μοναδικό αντίτυπο του Terradyne Gurkha θα δοθεί σε όποιον καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά, με αρχική τιμή τα 150.000 δολάρια (132.500 Ευρώ). Μέχρι στιγμής η εταιρεία που το πουλά, ονόματι Collecting Cars, έχει δεχθεί ήδη 55 προσφορές. Και όλο και πληθαίνουν.

Πρόκειται για ένα θωρακισμένο και τετρακίνητο SUV, της ειδικής κατηγορίας οχημάτων που στις ΗΠΑ ονομάζονται LAPV (Light Armored Patrol Vehicle), δηλαδή Ελαφρά Θωρακισμένα Οχήματα Περιπολίας. Βασίζεται στο θηριώδες Ford Super Duty F-450, όπως αποκαλύπτει και το εσωτερικό του, και δημιουργήθηκε με αρχικό στόχο να πωλείται στις δυνάμεις του στρατού και της ασφαλείας των ΗΠΑ. Ωστόσο, από το πρόγραμμα ξέφυγε και μια έκδοση δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατασκευάστηκε το 2017, και τώρα πωλείται με περίπου 25 χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ του. Ο βασικός ρόλος που αναμένεται να καλύψει το Gurkha είναι υπηρεσίες μεταφοράς, ή προστασίας, «υψηλών προσώπων». Γι' αυτό το εσωτερικό του δεν είναι σπαρτιάτικο, αλλά επενδεδυμένο με Alcantara και ειδικό δέρμα, και χωρά μέχρι 6 άτομα. Τον VIP και τη φρουρά του, ίσως.

Παρότι έχει ελαφρύτερα υλικά, ο κινητήρας του δεν έχει τίποτα το ελαφρύ: είναι ένας V8 με χωρητικότητα 6.7 λίτρων, που αποδίδει 330 ίππους. Στο ρύγχος του, εκτός των άλλων, διαθέτει και έναν υψηλής αντοχής «εργάτη» (τροχαλία) της WARN, για το ξεκόλλημα από δύσκολες καταστάσεις καταδίωξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ