Ποια εταιρεία διαθέτει το πιο πρωτοποριακό σύστημα βαφής; (Video)

Tesla Paint Shop

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που παρουσιάζει τον προηγμένο τρόπο με τον οποίο βάφει το αμάξωμα των αυτοκινήτων της στο νέο Gigafactory του Βερολίνου - καθώς και τα πρώτα της νέας χρώματα μετά από χρόνια.

Η αμερικανική εταιρεία χαρακτηρίζει το βαφείο στο ολοκαίνουριο εργοστάσιό της στη γερμανική πόλη ως το πλέον προηγμένο που υφίσταται σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. «Το Giga Berlin θα έχει το πιο προηγμένο βαφείο αυτοκινήτων του κόσμου, με περισσότερες επιστρώσεις εκθαμβωτικών χρωμάτων που εναλλάσσονται διακριτικά με την καμυπλότητα» κάθε σημείου του αμαξώματος, σύμφωνα με τον CEO της Tesla, Elon Musk.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της Tesla με τη δημοσίευση αυτού του video είναι να επανδρώσει το βαφείο, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη με αγγελίες στη Γερμανία να αναζητά τους ειδικούς που θα εργαστούν σε αυτό.

Ένα αντίστοιχο βαφείο αναμένεται να εγκατασταθεί και στο Gigafactory της εταιρείας στο Τέξας των ΗΠΑ. Μάλιστα, το εργοστάσιο στον αμερικανικό Νότο ενδέχεται να λειτουργήσει πρώτο την καινοτομική αυτή εγκατάσταση, καθώς το Giga Berlin δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την έγκριση λειτουργίας του από τις γερμανικές αρχές.

Όσο για τα διαθέσιμα χρώματα των νέων αυτοκινήτων της Tesla, που είχαν περιοριστεί σε ελάχιστα -κυρίως κόκκινο, λευκό και μπλε από τις πρώτες μέρες του Model S- η αμερικανική εταιρεία θα τα εμπλουτίσει με τουλάχιστον τρία καινούρια.

Το Tesla Model S στο νέο μωβ χρωματισμό Deep Crimson Multiocoat
Το Tesla Model S στο νέο μωβ χρωματισμό Deep Crimson Multiocoat
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα χρώματα, που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην εφαρμογή της Tesla, είναι το μωβDeep Crimson Multicoat, το μπλε Abyss Blue Multicoat και το ασημί Mercury Silver Metallic. Μάλιστα, ο ίδιος ο Musk εθεάθη να οδηγεί ένα Model S με το πρώτο από τα χρώματα αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ