Νέα εμπόδια για το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Tesla Gigafactory

Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει ακόμα τις εγκαταστάσεις του Giga Berlin της Tesla, και ως αποτέλεσμα η λειτουργία του δεν θα ξεκινήσει πριν το μέσον Μαρτίου - το νωρίτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Tesla εξακολουθεί να αναμένει από τις υπηρεσίες της Γερμανίας τις τελικές εγκρίσεις ασφάλειας του εργοστασίου που χτίζει στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο. Το εργοστάσιο είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τον Ιούλιο του 2021, αλλά έκτοτε συναντά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ως αποτέλεσμα η κατασκευή των μπαταριών, ηλεκτροκινητήρων και άλλων εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιεί η Tesla στα αυτοκίνητά της, καθώς και η συναρμολόγηση του Model Y, δεν θα ξεκινήσουν εκεί για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος της Γερμανίας ανέφερε πως «δεν μπορούμε να καθορίσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά βρισκόμαστε στη φάση της έκδοσης της τελικής άδειας».

Η Tesla δεν σχολίασε τα δημοσιεύματα, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk έγραψε -όπως συνηθίζει να κάνει- στο Twitter ότι σκοπεύει να επισκεφτεί το καινούριο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο τις προσεχείς ημέρες.

To Giga Berlin ξεκίνησε να σχεδιάζεται από την Tesla το 2015, και η κατασκευή του άρχισε το 2019 στην επαρχία του Brandenburg, 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τα εγκαίνια του εργοστασίου τον Ιούλιο του 2021, αλλά βρέθηκε εμπρός σε γραφειοκρατικά εμπόδια. Παρόλα αυτά το «Giga Fest», η γιορτή για τα εγκαίνιά του που είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Οκτώβριο, διεξήχθη κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ