Ο πιο τυχερός οδηγός αγώνων παραλίγο να... σουβλιστεί σαν αρνί (video)

Ο πιο τυχερός οδηγός αγώνων video 2022

Όλοι γνωρίζουμε τα υψηλότατα επίπεδα παθητικής ασφάλειας που προσφέρουν τα σύγχρονα αγωνιστικά. Ωστόσο, όπως θα δείτε στο ακόλουθο video, κάποιες φορές χρειάζεται να έχεις με το μέρος σου και την τύχη.

Η παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχει περάσει πραγματικά σε άλλο επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες. Οι κλωβοί ασφάλειας και οι οι ενισχύσεις που δέχονται τα αμαξώματα των εν λόγω αυτοκινήτων κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διατηρήσουν τον απαραίτητο ζωτικό χώρο μέσα στην καμπίνα ενός αγωνιστικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό το πετυχαίνουν με τρανές αποδείξεις τα δεκάδες videos που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο με πραγματικά ανατριχιαστικά ατυχήματα, από τα οποία ευτυχώς τα πληρώματα των αυτοκινήτων βγαίνουν από τις άμορφες μεταλλικές μάζες χωρίς τραυματισμούς.

Σίγουρα η πιο ευάλωτη περιοχή σε αυτό το κινητό τετράροδο «φρούριο» που είναι το σημερινό αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι τα παράθυρά του, τα οποία αποτελούν και την Αχίλλειο πτέρνα αναφορικά με την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το παρακάτω video που αναρτήθηκε στη σελίδα «Paul Fraikin Champion's» στο Facebook και από αυτά που καταλαβαίνουμε πρέπει να προέρχεται από Βέλγικο Πρωτάθλημα Ράλι.

Πηγαίνοντας στο όριο ο οδηγός του αγωνιστικού υπερεκτιμά τη δεξιά στροφή και χτυπά πάνω στα μεταλλικά κάγκελα που βρίσκονται στα αριστερά και χωρίζουν το δρόμο από το ποτάμι που βρίσκεται στην περιοχή. Το αυτοκίνητο ξηλώνει στην κυριολεξία τα κάγκελα και δύο από αυτά καταφέρνουν να περάσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το ένα τρυπώντας τα μέταλλα και το άλλο το παρμπρίζ, περνώντας ελάχιστα εκατοστά από το κεφάλι του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πραγματικά σε αυτή την περίπτωση η παθητική ασφάλεια του αγωνιστικού... σήκωσε τα χέρια ψηλά στην κυριολεξία, ευτυχώς όμως τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ