Εμμανουέλ Μακρόν: Αυτοκίνητο με 80 ευρώ το μήνα για τους χαμηλόμισθους

Macron

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την ενίσχυση των μετακινήσεων ειδικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωρά ο εκλεγμένος για δεύτερη φορά Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, δίνοντας τη δυνατότητα σε χαμηλόμισθους να αποκτήσουν όχημα με πολύ λίγα λεφτά.

Σύμφωνα με τις προεκλογικές διατάξεις του Μακρόν, σε λίγο διάστημα οι Γάλλοι πολίτες που έχουν χαμηλό εισόδημα θα μπορούν να αποκτήσουν με leasing ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ένα πολύ χαμηλό ποσόν, μόλις 80 με 90 ευρώ τον μήνα.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση Μακρόν φιλοδοξεί να αντισταθμίσει από τη μια το αυξημένο κόστος κτήσεως των αυτοκινήτων, ενώ από την άλλη να προωθήσει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναντι όλων των υπολοίπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μέτρο που αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά, θα απευθύνεται σε συγκεκριμένα νοικοκυριά και θα αφορά πολίτες με εισόδημα ενός συγκεκριμένου ορίου, έχοντας ως στόχο πάντα την ενίσχυση των χαμηλόμισθων.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, εάν για παράδειγμα ένα ζευγάρι αμείβεται με το βασικό μισθό ή έχουν εισόδημα λίγο πιο υψηλό από αυτόν (στη Γαλλία ο μεικτός βασικός μισθός είναι 1.645 ευρώ/μήνα), τότε θα μπορούν να αποκτήσουν φθηνά με leasing ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο επωφελούμενο από το μέτρο.

Ο εκμισθωτής θα πληρώνει τη μηνιαία δόση ενός συγκεκριμένου ποσού επί της συνολικής τιμής στο leasing του αυτοκινήτου, με τα υπόλοιπα 12.000, 13.000 ή 15.000 ευρώ να πληρώνονται από το κράτος. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίζεται ότι θα υπάρχει πρόσβαση σε ένα καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ένα κόστος για τον μισθωτή μόνο 80-90 ευρώ/μήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν και με πολύ «φρέσκια» την επανεκλογή του Μακρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο μέτρο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι όταν μπει σε ισχύ πολλοί θα είναι αυτοί που θα σπεύσουν να επωφεληθούν, αφού ιδίως για την αγορά της Γαλλίας ένα μηνιαίο κόστος απόκτησης αυτοκινήτου 80-90 ευρώ είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ