Αλλάζει η Πελοπόννησος –Ο νέος αυτοκινητόδρομος «ζωντανεύει» μέσα από εντυπωσιακά πλάνα drone

Το έργο πρόκειται να μειώσει τον χρόνο της διαδρομής Πάτρα – Πύργος κατά 40 λεπτά, με το πρώτο τμήμα να έχει ήδη παραδοθεί.
Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής των τελευταίων ετών, παίρνει πλέον «σάρκα και οστά», με τα πρώτα 65 χιλιόμετρα του, δηλαδή το τμήμα από τον Αλισσό μέχρι τον Πύργο, να δίνονται στην κυκλοφορία στα τέλη Ιουλίου.
Τα εντυπωσιακά πλάνα από drone αποτυπώνουν τη θεαματική αλλαγή στο οδικό τοπίο, αναδεικνύοντας το έργο που αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή, ενώ διαφωτιστικές είναι οι εικόνες από την έκταση των εργασιών που εκτελούνται στο υπόλοιπο τμήμα που θα ενώσει την Α/Κ Κάτω Αχαΐας με την Πάτρα.
BUY NOW
Ο νέος αυτοκινητόδρομος διαθέτει δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, σχεδιαστική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα, ενώ περιλαμβάνει συνολικά 8 κόμβους και ημικόμβους που εξασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη σύνδεση με τους τοπικούς οικισμούς. Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων 10 χιλιομέτρων έως το τέλος Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται πλέον η διαδρομή Αθήνα – Πύργος σε λιγότερο από 3 ώρες.
Με την ολοκλήρωσή του, η Ολυμπία Οδός γίνεται ο 3ος μεγαλύτερος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα, προσθέτοντας ακόμη έναν κρίσιμο κρίκο στη σύνδεση της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη χώρα. Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου, υλοποιούνται 14 αντιπλημμυρικά έργα αλλά και παρεμβάσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του αυτοκινητόδρομου στο μέλλον.
Οι υποδομές που περιλαμβάνονται είναι εξίσου εντυπωσιακές, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλοι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, 15 γέφυρες, ανάμεσά τους η εντυπωσιακή γέφυρα του Πηνειού μήκους 240 μέτρων, 27 άνω διαβάσεις, 37 κάτω διαβάσεις και πλήθος τεχνικών έργων που εγγυώνται υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας και λειτουργικότητας, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 331 εκατομμύρια ευρώ.
Στο παρακάτω βίντεο που ανάρτησε η Ολυμπία Οδός Α.Ε. στο κανάλι της στο Youtube, μπορείτε να δείτε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανά χιλιομετρική θέση.
Το έργο, που βρίσκεται ήδη στο 85%, έρχεται να καλύψει ένα διαχρονικό κενό στην οδική σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας και να κάνει ακόμα πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις σε έναν δρόμο που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πιο επικίνδυνους στην Ελλάδα, με την εικόνα από ψηλά να μιλά από μόνη της.