Ο Elon Musk... ντρέπεται για τις υψηλές τιμές των Tesla

O Elon Musk είναι άστεγος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη 2022

Η Tesla αυξάνει διαρκώς τις τιμές των μοντέλων της τους τελευταίους μήνες και αυτό δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε τον Elon Musk που τις θεωρεί ντροπιαστικές.

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Elon Musk στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις διαρκείς αυξήσεις στις τιμές των μοντέλων της Tesla τους τελευταίους μήνες που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο.

Αυξήσεις που προκύπτουν εν μέρει ελέω των γνωστών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες προκαλούν ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αλλά και τη σημαντική αύξηση του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διαρκής αύξηση στις τιμές των μοντέλων της Tesla δεν έχει μείνει ασχολίαστη ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τα εγχώρια ΜΜΕ με κάποια από αυτά να χαρακτηρίζουν ακόμη και ως «κωμικό» το πόσες φορές έχει αλλάξει η αμερικάνικη εταιρεία τον τιμοκατάλογο της γκάμας της τους τελευταίους μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε αυξήσει τις τιμές μας αρκετές φορές. Ειλικρινά βρίσκονται σε ντροπιαστικά επίπεδα. Αλλά είχαμε επίσης και πολλά σοκ στην εφοδιαστική αλυσίδα και την παραγωγή και έχουμε και τρελό πληθωρισμό.», δήλωσε σχετικά ο Νοτιοαφρικανός, κατά την διάσκεψη της Tesla για τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου.

Ο Musk πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία του, αν και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη ζήτηση, έχει θέματα με το ρυθμό παραγωγής και κάνει ότι μπορεί να μειώσει τους χρόνους παράδοσης.

Το πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα της Tesla και η... «προσπάθεια» συγκράτησης των τιμών από την πλευρά της είναι και οι δύο λόγοι που η αμερικάνικη εταιρεία δεν έχει προχωρήσει και στην παραγωγή του Cybertruck αλλά και ενός πιο προσιτού μοντέλου. Και τα δύο θα αύξαναν ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της Tesla, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τους χρόνους παράδοσης της εταιρείας και -αν δεν το υποθέσατε- να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των υπόλοιπων μοντέλων της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Musk αναμένεται να νιώθει λιγότερη ντροπή για τιμές των μοντέλων της εταιρείας προς το τέλος της χρονιάς καθώς πιστεύει ότι μέχρι τότε τουλάχιστον ο πληθωρισμός θα αρχίσει να δείχνει σημάδια κάμψης.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ