Γιατί οι Ινδοί στέλνουν σπίτι της την Tesla;

Tesla εργοστάσιο

Εκτός της ινδικής αγοράς κινδυνεύει να μείνει η Tesla αν δεν υποκύψει στις πιέσεις της τοπικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στην Ινδία.

Τα κινεζικά Tesla δεν έχουν θέση στην αγορά της Ινδίας. Αυτό διαμήνυσε ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης στην Ινδία ξεκαθαρίζοντας ότι αν θέλει η καλιφορνέζικη φίρμα να δραστηριοποιηθεί στην τοπική αγορά οφείλει να δημιουργήσει εντός των ινδικών συνόρων μια μονάδα παραγωγής.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που ο Elon Musk ανακοίνωνε περιχαρής την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του Twitter, ο Nitin Gadkari, Υπουργός Μεταφορών της Ινδίας δήλωνε ότι δεν θα επιτραπεί στην Tesla η διάθεση των μοντέλων της στην τοπική αγορά αν δεν προχωρήσει στη δημιουργία ενός εργοστασίου στην Ινδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
tesla

Μάλιστα το γεγονός ότι τα μοντέλα που προορίζονται για την ινδική αγορά κατασκευάζονται στην Κίνα καθιστά ακόμα πιο σκληρή τη στάση των τοπικών αρχών απέναντι στην πρόθεση της Tesla να ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της στην Ινδία.

Με δεδομένο, μάλιστα, το μέγεθος της ινδικής αγοράς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξή της, δεν είναι απίθανο ο Elon Musk να υποκύψει στις πιέσεις δημιουργώντας το επόμενο Gigafactory στη μακρινή Ινδία και καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μέρος της ζήτησης στην Ασία και την Αφρική.

Άλλωστε η Ινδία διαθέτει μια ισχυρή παράδοση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και την απαιτούμενη τεχνογνωσία ώστε να προσελκύσει και να υποστηρίξει επενδύσεις που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ