Δείτε την «κινέζικη» Cadillac GT4

Cadillac GT4 China

Το αμερικανικό συμπαγές Coupe-SUV, σχεδιασμένο για τις προδιαγραφές της αγοράς της Κίνας, έκανε το ντεμπούτο του στην ασιατική χώρα - με μια τεράστια ψηφιακή οθόνη 33 ιντσών.

Η επέκταση της Cadillac στην τεράστια κινεζική αγορά έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, και έχει επεκταθεί σε βαθμό που η αμερικανική εταιρεία εξελίσσει μοντέλα αποκλειστικά για την ασιατική χώρα. Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι το Coupe-SUV με την ονομασία GT4, που απευθύνεται κυρίως στο νεανικό αγοραστικό κοινό της Κίνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοποθετείται στην κατηγορία C-SUV, καθώς έχει μήκος 4,63 μέτρα (με πλάτος 1,87 μ. και ύψος 1,56 μ.), και μεταξόνιο 2,80 μ., που το τοποθετούν ανάμεσα στα αντίστοιχα κινεζικά Crossovers ΧΤ4 και ΧΤ6.

Στην Κίνα, λοιπόν, προσφέρεται με διχρωμία του αμαξώματος, αρκετά καθαρό σχεδιαστικό στιλ και κάθετα φωτιστικά σώματα που είναι εμπνευσμένα από το ηλεκτρικό Lyriq. Μπορεί να συνδυαστεί με το πακέτο Sports Package που έχει πιο «σκοτεινές» και σπορτίφ λεπτομέρειες του αμαξώματος, καθώς και με ζάντες 19 ιντσών.

Το GT4 βασίζεται σε μια εξειδικευμένη πλατφόρμα της Cadillac για την κινεζική αγορά και κινείται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Συγκεκριμένα, με δύο Turbo βενζινοκινητήρες 1.5 ;h 2.0 λίτρων, με ήπια υβριδική τεχνολογία, που αποδίνουν 208 hp / 270 Nm και 233 hp / 350 Nm αντίστοιχα με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε 8,9 και 7,8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα για κάθε κινητήρα, ενώ σημαντικό είναι επίσης ότι η πίσω ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσμων - κάτι που ενισχύει τον «αέρα» πολυτέλειας του αμερικανικού αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό του GT4 επίσης παραπέμπει στο σχέδιο και στην ποιότητα του Lyriq, αλλά φυσικά μεγάλη πρωταγωνίστρια εκεί είναι η τεράστια οθόνη των 33 ιντσών με κάμερα 360 μοιρών, που θα εκτιμήσουν δεόντως οι νέοι Κινέζοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνδυάζεται με διζωνικό κλιματισμό και ηχοσύστημα AKG με 15 ηχεία, καθώς και με ηλεκτρική πίσω πόρτα. Επίσης, το εσωτερικό διαθέτει έγχρωμο head-up display, ψηφιακό εσωτερικό καθρέπτη και θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, μεταξύ πολλών άλλων.

Η Cadillac GT4 δεν αναμένεται να διατίθεται στην Ευρώπη, ούτε καν στην Αμερική. Είναι αποκλειστικά κατασκευασμένη για την Κίνα, όπου οι τιμές της ξεκινούν από τις περίπου 29.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τις 41.000 ευρώ στην πλουσιότερη και ισχυρότερη έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ