Ριζικά ανασχεδιασμένος ο διάδοχος της Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador design

Η νέα «κορωνίδα» των supercars της Lamborghini δεν θα βασιστεί στο σχεδιασμό που εισήγαγε η υβριδική Sian FKP 37, αλλά θα είναι νέος - όπως συνέβη και στο πέρασμα από τη Murcielago στην Aventador.

Ο διάδοχος της Aventador, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, θα διαθέτει φυσικά τον κλασικό κινητήρα V12 αλλά αυτή τη φορά σε συνδυασμό με ηλεκτροκίνηση - που όμως δεν θα είναι ο supercapacitor της Sian FKP 37, ούτε κάποιο plug-in υβριδικό σύστημα.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τον σχεδιασμό του: δεν θα έχει σχέση με το design της Sian, που η «Lambo» παρουσίασε το Σεπτέμβριο του 2019, αλλά ούτε και στην τελευταία έκδοση της Aventador, την Ultimae.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο της Aventador, όσο κι αν δεν τους φαίνεται, ήδη μετρά δέκα χρόνια. O σχεδιαστικός κώδικας της Sian έδειξε ως έναν βαθμό τον προσανατολισμό που θα ακολουθήσει η Lamborghini στο μέλλον σε αυτόν τον τομέα - αλλά φαίνεται ότι δεν θα μεταφερθεί, τουλάχιστον όχι αυτούσιος, και στη νέα Aventador.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stefan Winkelmann, «το σχέδιο της Ultimae προέρχεται από την παράδοση της Aventador, και ο διάδοχός της θα βασίζεται σε εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό, όπως συνέβη και στο πέρασμα από τη Murcielago στην Aventador.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ