Νέο σύστημα αερόσακων από τη Ford

Αερόσακοι αυτοκινήτου

Η Ford κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν αερόσακο, ο οποίος θα είναι τοποθετημένος στο δάπεδο του αυτοκινήτου μεταξύ των πίσω καθισμάτων και του χώρου αποσκευών.

Η συγκεκριμένη ιδέα θα μπορούσε να βρει εφαρμογή τόσο σε επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα, ώστε να προστατέψει τους επιβάτες σε ενδεχόμενη σύγκρουση. Σε περίπτωση που το σύστημα αντιληφθεί πως κάτι εξελίσσεται… άσχημα δίνει αυτόματα την εντολή, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους αερόσακους και φουσκώνει εγκαίρως για να αποτρέψει τον τραυματισμό.

αερόσακος δαπέδου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν όντως πάρει το πράσινο φως και μπει στην παραγωγή θα έχει το σχήμα C. Θα εκτείνεται σε μεγαλύτερο ύψος από τα κεφάλια των επιβατών, αλλά και στα πλαϊνά τοιχώματα, πιθανώς μέχρι την οροφή. Αυτή η προστατευτική κουρτίνα θα συγκρατούσε ταυτόχρονα, οτιδήποτε βρίσκεται εκείνη την στιγμή στο πορτ-μπαγκάζ.ford airbag patent b

Το εκάστοτε φορτίο θα παρέμενε στη θέση του, χωρίς να κινδυνέψει να χτυπήσει τους επιβαίνοντες, καθώς ότι υπάρχει πίσω συνήθως εκσφενδονίζεται ως γνωστόν μπροστά… με απρόβλεπτες συνέπειες. Προς το παρόν δεν αναφέρεται λεπτομερώς όμως, πως θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα van, όπως το Transit.

Επίσης δεν υπάρχει καμία εγγύηση, εάν και εφόσον η Ford όντως στο μέλλον κάνει χρήση αυτής της τεχνολογίας. Οι εταιρείες πατεντάρουν τις ιδέες τους, για να τις κατοχυρώσουν πρώτες. Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά, πως θα γίνει και πραγματικότητα. Πάντως όπως το διαβάζουμε τώρα, μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ