Νέο Renault Scenic -Μια ιστορία επιτυχίας συνεχίζεται

Νέο Renault Scenic E-Tech - ίδιο όνομα άλλο αυτοκίνητο

Το όνομα Scenic παραμένει στη γκάμα της Renault με την έλευση του ολοκαίνουργιου μοντέλου που έρχεται στη γκάμα των Γάλλων με το βλέμμα στο μέλλον.

Το Renault Scenic παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996 –ως Megane Scenic τότε– και θεωρείται το πρώτο compact MPV στην ιστορία του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου.

Οι πρώτες τέσσερις γενιές του Scenic είχαν συγγενή πλεονεκτήματα και χαρακτηρίζονταν για την ευρυχωρία, την πρωτοποριακές τεχνολογίες που έφεραν και τα επίπεδα ασφάλειας που πρόσφεραν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά ισχύουν και για την επόμενη, 5η γενιά του μοντέλου, του μελλοντικού ηλεκτρικού οικογενειακού αυτοκινήτου της Renault με το όνομα Scenic E-Tech. Ας δούμε όμως μαζί πώς φτάσαμε στη σημερινή και αμιγώς ηλεκτρική γενιά του Scenic.

Τη δεκαετία του 1990, η φήμη της Renault ως μάρκας που φτιάχνει καθημερινά αυτοκίνητα για τη ζωή βρισκόταν στο απόγειό της. Το 1984, είχε παρουσιάσει το Espace, το υψηλής ποιότητας MPV της, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε το εμβληματικό Twingo, το 1993. Το Scenic ετοιμαζόταν να απογειώσει περαιτέρω τη φήμη της Renault, ως το πρώτο compact MPV για οικογένειες.

Το πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε το 1991 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και η έκδοση παραγωγής έφτασε στις αντιπροσωπείες το 1996. Σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω και το όνομα του τότε ήταν Megane Scenic.

Το Megane Scenic, ήταν σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία ένα «κουκούλι» ιδανικό για ταξίδια, καινοτόμο, ασφαλές, άνετο και φιλικό, με εξαιρετική ευελιξία, γεμάτο κορυφαία τεχνολογία και παράθυρα «μεγαλύτερα από τη ζωή». Ο σχεδιασμός του ήταν μοναδικός και ευνοούσε τη δημιουργία αξέχαστων εμπειριών από το δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομα Scenic ήταν η προφανής επιλογή για το compact MPV της γαλλικής εταιρείας. Συμβολίζει τα αυτοκίνητα για την καθημερινή ζωή εδώ και 32 χρόνια και έχει γίνει ορόσημο στην ιστορία της Renault, δίπλα στα Clio (15,9 εκατ.), Megane (13 εκατ.), Twingo (4,1 εκατ.) και Espace (1,3 εκατ.). Κέρδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς το 1997 με την Renault να έχει πουλήσει περισσότερα από 5,4 εκατ. Scenic σε 110 χώρες.

Η Renault αναβάθμισε σημαντικά το MPV της στο πέρασμα του χρόνου διατηρώντας όμως όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του που το διέκριναν από την αρχή της καριέρας του, όπως η ευρυχωρία της καμπίνας του, η ασφάλεια και η τεχνολογία. Το όνομα Scenic είναι ακρωνύμιο των λέξεων που αποτελούν τη φράση «Safety Concept Embodied in a New Innovative Car» (=Ασφάλεια Ενσωματωμένη σε ένα Νέο Καινοτόμο Αυτοκίνητο).

Οι απαλές σχεδιαστικές φόρμες του Scenic και το αμάξωμα ενός όγκου ταίριαζαν πολύ με το πνεύμα της εποχής. Το μοντέλο σχεδιάστηκε για να ελκύει τις οικογένειες και αυτές λάτρεψαν την ιδέα ενός αυτοκινήτου που θυμίζει κουκούλι.

Το Scenic ήταν διαθέσιμο σε ένα μέγεθος και οι αναλογίες του το καθιστούσαν πιο ευρύχωρο και ευέλικτο στο εσωτερικό του από αμαξώματα άλλων κατηγοριών αντίστοιχου μήκους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι σχεδιαστές εργάζονταν στην πρώτη γενιά του Scenic, ρώτησαν τα παιδιά των υπαλλήλων της Renault τι ήθελαν και τι χρειάζονταν, πώς φαντάζονταν το εσωτερικό του αυτοκινήτου και ποια πράγματα τους αρέσουν. Αυτό εξηγεί τους διάφορους κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους και τις έξυπνες εργονομικές λύσεις που κυριαρχούσαν στην πρώτη γενιά του compact MPV.

Οι επόμενες γενιές – Scenic II το 2003, Scenic III το 2009 και Scenic IV το 2016 – όλες τους προσφέρονταν με δύο μήκη αμαξώματος. Το Scenic συντονίστηκε απόλυτα με την εποχή του σε κάθε γενιά του.

Προσαρμοσμένο στη σημερινή εποχή το ηλεκτρικό Scenic E-Tech είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο του αύριο, σύμφωνα με τη Renault. Προκειμένου να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση των περιβαλλοντικά υπεύθυνων και ασφαλέστερων αυτοκινήτων, αυτών που είναι γεμάτα καινοτομία και τεχνολογία για τον πλανήτη και τους ανθρώπους, η Renault αποφάσισε να προσθέσει μια νέα διάσταση στο όνομα Scenic.

Το 2022, η Renault ονόμασε το πρωτότυπο μοντέλο της «Scenic Vision» και με αυτό ουσιαστικά πέρασε τη σκυτάλη στην 5η γενιά, επαναπροσδιορίζοντας την πρόσκληση του ταξιδιού με ένα αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας, απόλυτα διασυνδεδεμένου, που ενσωματώνει τη στρατηγική της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη και απόλυτη ασφάλεια.

Το ηλεκτρικό Renault Scenic E-Tech θα παρουσιαστεί στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, στις 4 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ