Αυτό είναι το νέο κόλπο των κλεφτών -Πώς κινδυνεύουν οι οδηγοί

Βρήκες το αυτοκίνητό σου τρακαρισμένο; Τι πρέπει να κάνεις

Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη, ακόμα και για τους ίδιους, μέθοδο έχουν επινοήσει οι κλέφτες προκειμένου να αποσπούν χρήματα από τους οδηγούς.

Όλη τους την εφευρετικότητα επιστρατεύουν οι σπείρες ανά τον κόσμο, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από ανυποψίαστους οδηγούς.

Μετά την τοποθέτηση ενός άδειου μπουκαλιού σε έναν τροχό του οχήματος, ενός κέρματος στο χερούλι της πόρτας και το εκούσιο χτύπημα του εξωτερικού καθρέφτη ενός εν κινήσει ΙΧ, οι συμμορίες εντάσσουν στη φαρέτρα τους ένα ακόμη κόλπο που δείχνει ότι είναι αποφασισμένες να επιτύχουν τον σκοπό τους με κάθε κόστος.

Η εν λόγω μέθοδος έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, με τις αστυνομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το αστυνομικό τμήμα του Ώκλαντ, μερικοί κλέφτες που βρίσκονται εντός ενός οχήματος συγκρούονται εσκεμμένα με το αυτοκίνητο ενός ανυποψίαστου οδηγού, αναγκάζοντας τον τελευταίο να σταματήσει.

τροχαίο ατύχημα

Εν συνεχεία, η συμμορία ακινητοποιεί το όχημά της σε σημείο που παρεμποδίζει το αυτοκίνητο του θύματος, αποτρέποντας την απομάκρυνση του τελευταίου από τον χώρο του συμβάντος.

Ακολούθως, οι συμμορίες, με την απειλή όπλου, αποσπούν πολύτιμα αντικείμενα (βλ. πορτοφόλι, τηλέφωνα ή ακόμα και το ίδιο το αυτοκίνητο) από τον οδηγό και εν συνεχεία γίνονται… καπνός από το σημείο.

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας αναφέρουν ότι διερευνούν εξονυχιστικά το συγκεκριμένο φαινόμενο, την ίδια ώρα που συλλέγουν στοιχεία προκειμένου να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών.

Επιπροσθέτως, συστήνουν στους οδηγούς που εμπλέκονται σε ένα ατύχημα με ένα άλλο όχημα να μη ξεκλειδώνουν τις πόρτες και να μην ανοίγουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τροχαίο ατύχημα

Επίσης, αν υποψιάζονται ότι ένα όχημα τους ακολουθεί, καλό είναι να μην σταματήσουν για κανέναν λόγο και να καταφύγουν σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι οι κλοπές αυτοκίνητων στο Ώκλαντ συνιστούν ένα φαινόμενο που γνωρίζει μεγάλη έξαρση, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες. Μόνο το 2022 σημειώθηκαν 536 περιστατικά, όταν το 2021 και το 2020 ο αριθμός ανήλθε σε 529 και 303 αντίστοιχα. Το 2019 καταγράφηκαν 203 περιστατικά κλοπών, ενώ το 2018 μόλις 176.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ