Το νέο κόλπο των κλεφτών με τον σπασμένο καθρέπτη -Πώς ξεγελούν τους ανυποψίαστους οδηγούς

σπασμένος καθρέπτης

Ένα νέο κόλπο έχουν επινοήσει οι απατέωνες προκειμένου να αποσπούν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους οδηγούς.

Ολοένα και πιο εφευρετικοί καλούνται να γίνονται οι κλέφτες, δεδομένων των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλουν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να δώσουν τέλος στην παράνομη δράση τους.

Αφού, λοιπόν, εξαντλήσουν τους άσσους που έχουν στο μανίκι τους, οι σπείρες εφευρίσκουν νέα κόλπα ώστε να πιάσουν στον «ιστό» τους τους ανυποψίαστους πολίτες και ταυτόχρονα να μην γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία.

Τελευταίο «όπλο» στη φαρέτρα τους συνιστά το κόλπο του «σπασμένου καθρέπτη» το οποίο γνωρίζει έξαρση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την DailyMail έχουν καταγραφεί ήδη 40 περιστατικά στις νοτιοδυτικές περιοχές της Αγγλίας και στο βόρειο τμήμα της Ουαλίας τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σπασμένος καθρέπτης

Όσον αφορά τη μεθοδολογία των σπειρών, αυτές σταθμεύουν ένα αυτοκίνητο παράλληλα ενός πεζοδρομίου, αφήνοντας εσκεμμένα λίγο ελεύθερο χώρο για την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων.

Μόλις, λοίπον, πλησιάζει ένα ΙΧ, ο επιτήδειος, που βρίσκεται εντός του σταθμευμένου ΙΧ, εκσφενδονίζει μία πέτρα ή ένα άλλο αντικείμενο στο διερχόμενο αυτοκίνητο, ώστε να παραχθεί ένας έντονος θόρυβος.

Στη συνέχεια ο δράστης ενεργοποιεί τον κινητήρα, και ακολουθεί το αυτοκίνητο-θύμα του. Παίζει τα φώτα στον οδηγό του τελευταίου και «απαιτεί» την ακινητοποιήση του οχήματος, προτού τον κατηγορήσει ότι… πήρε παραμάζωμα τον καθρέπτη του. Φυσικά, δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ των ΙΧ και ο εξωτερικός καθρέπτης ήταν από πριν σπασμένος.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας απαιτεί από τον οδηγό να του παραδώσει μετρητά ή τον πιέζει να πάνε μαζί σε ένα ΑΤΜ προκειμένου να τραβήξει μετρητά και να του τα δώσει για να καλύψει το κόστος επισκευής του καθρέφτη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σπασμένος καθρέπτης

Τουλάχιστον 40 οδηγοί έχουν πέσει θύμα του νέου κόλπου των συμμοριών. Πολλοί, μάλιστα, που δεν πιάστηκαν στην παγίδα, δέχθηκαν σφοδρές λεκτικές επιθέσεις από τους απατεώνες.

Η Ursula Jallow, διευθύντρια του Γραφείου Ασφαλιστικής Απάτης (IFB) , δήλωσε: «Το συγκεκριμένο κόλπο συνιστά μια αυξανόμενη απειλή για τους οδηγούς.

«Αυτοί οι απατεώνες ξεγελούν τους αθώους οδηγούς ώστε να νομίζουν ότι έχουν προκαλέσει πραγματική ζημιά και στη συνέχεια εφαρμόζουν τακτικές πίεσης για να πείσουν τα θύματα να παραδώσουν μετρητά.

«Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αρκετή γνώση σχετικά με αυτό το νέο τύπο απάτης, ότι οι οδηγοί είναι πιο επιρρεπείς στο να πέσουν θύματα. Προτρέπουμε όλους να είναι υποψξιασμένοι και να αναφέρουν οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό στις αρμόδιες αρχές».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ