Αυτό είναι το νέο Honda Jazz -Τι αλλαγές παρουσιάζει;

Honda Jazz 2023

Σε στοχευμένες παρεμβάσεις προχωρά η Honda με σκοπό την αναβάθμιση των μέχρι σήμερα γνωστών εκδόσεων των Jazz και Jazz Crosstar.

Ανανεωμένα επιστρέφουν το 2023 τα Honda Jazz και Jazz Crosstar, μετά και τις στοχευμένες αναβαθμίσεις που πραγματοποίησαν οι Ιάπωνες τόσο στις σχεδιαστικές όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές του γνωστού στους περισσότερους supermini.

Η ανασχεδισμένη κεντρική εισαγωγή αέρα, οι νέοι σκουρόχρωμοι προβολείς και οι δυναμικότεροι προφυλακτήρες διαμορφώνουν ένα πιο αιχμηρό προφίλ στο υπεράνω κάθε υποψίας μοντέλο της Honda.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχει δεχθεί και η πιο… περιπετειώδης έκδοση Crosstar, με σκοπό την ενίσχυση του εκδρομικού παρουσιαστικού.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό των εκδόσεων των Jazz και Jazz Crosstar, μεγαλύτερη προσοχή έχει δοθεί στους χρωματικούς συνδυασμούς και στις επενδύσεις των καθισμάτων, ενώ νέο είναι και το τιμόνι με τις δύο ακτίνες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Honda Jazz αποκτά και μια ένα έκδοση εξοπλισμού, η οποία έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του ιαπωνικού μοντέλου και φέρει την ονομασία Advance Sport, δικαιολογώντας το παραπάνω χαρακτηρισμό με στοιχεία εξοπλισμού, όπως ο επιθετικός σχεδιασμός του μπροστινού προφυλακτήρα και οι ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά στο υβριδικό σύνολο το οποίο εφοδιάζει όλες τις εκδόσεις του Honda Jazz, η σημαντικότερη αλλαγή σχετίζεται με τους ηλεκτροκινητήρες και τον βενζινοκινητήρα, οι οποίοι αύξησαν τη μέγιστη ισχύ τους.

Ειδικότερα, ο βασικός ηλεκτροκινητήρας αύξησε την ισχύ του κατά 14 ίππους, φτάνοντας στους 122 ίππους, ενώ 8 kW κέρδισε και ο εναλλάκτης του βενζινοκινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιστοίχως, το τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου αποδίδει πλέον 107 ίππους -παρουσιάζοντας αύξηση 7 kW- με τη μέγιστη ροπή να έχει διατηρηθεί στα επίπεδα των 131 Nm.

Παρεμβάσεις τέλος έχει δεχθεί και το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, ώστε να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, ενώ στην περίπτωση της έκδοσης Advance Sport, νέες-σκληρότερες είναι και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης και ειδικότερα των αμορτισέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Honda, οι πωλήσεις των αναβαθμισμένων Jazz και Jazz Crosstar στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ