Στην Ευρώπη το νέο και ισχυρότερο Honda Jazz

Honda Jazz 1

Η Honda θα παρουσιάσει στην Έκθεση των Βρυξελλών το ανανεωμένο Jazz με ισχυρότερο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η τέταρτη γενιά του Honda Jazz παρουσιάστηκε πριν περίπου τρία χρόνια και όπως είναι ευκόλως κατανοητό, ήρθε η ώρα της ανανέωσης για να διατηρηθεί επίκαιρο έναντι του δυνατού ανταγωνισμού.

Honda Jazz 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ακρίβεια, το ανανεωμένο Honda Jazz έχει παρουσιαστεί εδώ και μερικούς μήνες στην ιαπωνική αγορά, εκεί ονομάζεται Fit, αλλά τώρα θα πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στην Έκθεση του Βελγίου.

Πιο αναλυτικά, το ανανεωμένο Honda Jazz διαθέτει ελαφρώς διαφοροποιημένη σχεδίαση στους προφυλακτήρες και τα φώτα, καθώς και στους τροχούς αλουμινίου. Επιπλέον, η χρωματική παλέτα έχει εμπλουτιστεί με νέες αποχρώσεις και διχρωμίες (έκδοση Crosstar) για ακόμα μεγαλύτερη αισθητική εξατομίκευση.

Honda Jazz 3

Τα σημαντικότερα όμως νέα έρχονται από το υβριδικό e:HEV σύστημα κίνησης που διαθέτει. Το ανανεωμένο Honda Jazz απέκτησε το ισχυρότερο σύστημα που φέρει το αδελφό SUV HR-V, και πλέον η απόδοσή του είναι 123 ίπποι αντί για 109.

Πρόκειται για ένα περίπλοκο σύστημα με έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 108 ίππους, δύο ηλεκτρομοτέρ και κιβώτιο σταθερής σχέσης μετάδοσης. Πρωταγωνιστής είναι ο ηλεκτροκινητήρας των 123 ίππων και 253 Nm (με ελαφρώς μειωμένη απόδοση σε σχέση με αυτόν του HR-V), με τον δεύτερο ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια να διαχειρίζεται την ενέργεια που παράγει ο 1.5 i-VTEC, τροφοδοτώντας είτε τον βασικό ηλεκτροκινητήρα είτε την μπαταρία. Η απόδοση του συστήματος είναι 123 ίπποι και 253 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Honda Jazz 4

Από πλευράς επιδόσεων, δεν υπάρχουν διαφορές, πράγμα που σημαίνει ότι για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 9,4 δλ. και η τελική του ταχύτητα ακουμπά τα 175 χλμ./ώρα. Διαφορά δεν συναντάμε ούτε στην μέση κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο και παραμένει στο χαμηλό 4,5 λτ./100 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ