Το νέο φτηνό pick-up από το Βιετνάμ – Με τεράστιο χώρο φόρτωσης

VinFast Wild concept 2024 pick-up

Το VF Wild concept είναι το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό pick-up που παρουσίασε η βιετναμέζικη VinFast στην αμερικάνικη έκθεση τεχνολογίας CES.

Το βλέμμα στη αγορά των ηλεκτρικών picκ-ups στρέφει η βιετναμέζικη start-up VinFast γνωρίζοντας την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση που θα έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Με στόχο και την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου τα pick-ups θριαμβεύουν στις πωλήσεις, η VinFast παρουσίασε στη φετινή CES το VF Wild concept, το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία στη σύντομη ιστορία της, με τα 5.324 χλστ. του μήκους του (1.997 χλστ. πλάτος) να το κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά που κάνουν το 4πορτο ηλεκτρικό pick-up των Βιετναμέζων να ξεχωρίζει είναι οι πόρτες χωρίς πλαίσιο για τα παράθυρα με τις πίσω να ανοίγουν ανάποδα, όπως και η απουσία μεσαίας κολόνας που κάνει ακόμη πιο άνετη την πρόσβαση στην εντυπωσιακής σχεδίασης καμπίνα του.

Σχεδιαστικό highlight του pick-up της Vinfast είναι η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα που υπάρχει ακριβώς πίσω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς, τα οποία, με το άνοιγμά της, διπλώνουν επίσης αυτόματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι το VF Wild concept αυξάνει σημαντικά το μήκος της καρότσας του και μπορεί να συναγωνιστεί στα ίσια pick-ups που ανήκουν σε μεγαλύτερη κατηγορία από πλευράς διαστάσεων και να μεταφέρει με άνεση μεγαλύτερου μήκους αντικείμενα.

Με την αναδίπλωση αυτής της μεσαίας πόρτας, το ωφέλιμο μήκος της καρότσας φτάνει από το 1,52 στα 2,43 μέτρα και γίνεται έτσι μακράν η μεγαλύτερη στη συγκεκριμένη κατηγορία μήκους.

Με το μοντέλο να αποτελεί προς το παρόν concept -αν και σχεδιαστικά μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην παραγωγή- η VinFast δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού της μοντέλου.

Εφόσον το Wild μπει στην παραγωγή, θα είναι λογικά διαθέσιμο σε έκδοση με κίνηση στους πίσω ή και τους τέσσερεις τροχούς -με έναν και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες αντίστοιχα- και μπαταρία που θα του προσφέρει αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ