Το Land Rover Freelander επιστρέφει πάνω σε πλατφόρμα της Chery

Chery JLR Plant

Πριν από μερικά χρόνια φάνταζε παράλογο να δανείζονται μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τεχνολογία από τον εκ Κίνας ορμώμενο ανταγωνισμό. Όχι πια.

Έτσι η Jaguar Land Rover αναμένεται να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της Chery για το νέο Freelander! Οι δυο εταιρείες λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Tata Motors και η αξιοποίηση υπάρχουσας τεχνολογίας για να μειωθούν τα κόστη, φαντάζει λογική.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι Κινέζοι έχουν πάρει φόρα τα τελευταία χρόνια και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, είναι στην pole position.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω δεν αποτελούν πια φημολογία – ανακοινώθηκαν με κάθε επισημότητα από την Chery και αποτελούν το επόμενο βήμα της πολυετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών. Μία συνεργασία που ανεβαίνει επίπεδο με τη δημιουργία της κοινοπραξίας Chery Jaguar Land Rover στην οποία οι δύο μάρκες θα έχουν ποσοστό 50% και που όπως ανακοίνωσε η κινεζική μάρκα, «…στοχεύει σε μία νέα εποχή ηλεκτροκίνησης».

Το νέο Freelander λοιπόν, θα επιστρέψει. Είχε μία επιτυχημένη πορεία την περίοδο 1997-2015 και το 2016 είχε αντικατασταθεί στη γκάμα της JLR από το Discovery Sport. Το εν λόγω όνομα θα αξιοποιηθεί ως ανεξάρτητο brand στην Κίνα και στην πορεία, οι πωλήσεις του θα επεκταθούν και σε άλλες αγορές. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Chery Jaguar Land Rover στη Changsu, στην ανατολική Κίνα.

Όλα αυτά ενώ η Jaguar Land Rover έχει από τον Απρίλιο ανακοινώσει την μετονομασία της σε JLR και τον διαχωρισμό σε τέσσερα υπο-brands: Range Rover, Discovery, Defender και Jaguar. Όλα, επικεντρωμένα στα EV οχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά, την ώρα που κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται προς την Κίνα για συμμαχίες. Με τη Stellantis να ενώνει δυνάμεις με τη Leapmotor και τη Volkswagen να αποκτά το 4.99% της Xpeng.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ