Το εργοστάσιο που όλοι θέλουν να δουλέψουν –Παίζει χαλαρωτική μουσική στους εργάτες, φοράνε όλοι πανάκριβα ρούχα

Jaguar Land Rover Gaydon

Η νέα premium σειρά «στολών» εργασίας της εταιρείας έχει πάνω από 300 διαθέσιμες επιλογές, μεταξύ αυτών χιτζάμπ, εγκυμοσύνης καθώς και ρουχισμό που αναπνέει για σωστή θερμοκρασία σώματος.

Η Jaguar Land Rover (JLR) πραγματοποιεί μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να μεταμορφώσει την διαβίωση στον εργασιακό χώρο των υπαλλήλων της στις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Για αρχή, ο Βρετανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων έχει τοποθετήσει ραδιόφωνα στις εγκαταστάσεις του. Μετά από δύο χρόνια έρευνας, δοκιμών και εξέλιξης, τα ραδιόφωνα ενεργοποιήθηκαν στο εργοστάσιο του Solihull στο Birmingham την περασμένη εβδομάδα.

Approved Workwear 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εργασία σε οποιοδήποτε περιβάλλον παραγωγής μπορεί να είναι δύσκολη λόγω των διαφορετικών βαρδιών, των επαναλαμβανόμενων εργασιών, του θορύβου και των αυστηρών κανονισμών υγείας και ασφάλειας.

Η έρευνα που αναφέρει ότι η μουσική αυξάνει την παραγωγικότητα και το ηθικό των υπαλλήλων ξεκίνησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930, και μέχρι σήμερα, πολλές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την σχέση μεταξύ της μουσικής και της καλύτερης ψυχικής υγείας και αποτελεσματικότητας στο χώρο εργασίας.

Approved Workwear 2

Ο πραγματικός όμως «οδηγός» για την απόφαση της JLR, ήταν η θέληση του εργατικού δυναμικού που εξέφρασε σε μεγάλο βαθμό ότι η μουσική θα βοηθούσε την ψυχική του ευεξία και θα οδηγούσε σε ένα πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία, η ποιότητα και η παραγωγικότητα είχαν αυξηθεί.

Έτσι, τα ραδιόφωνα συντονίστηκαν επίσημα στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Solihull πριν από μερικές εβδομάδες και σειρά θα πάρουν και τα υπόλοιπα. Συνολικά, περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι θα μπορούν να ακούν ραδιόφωνο κατά την κατασκευή των πολυτελών αυτοκινήτων της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Approved Workwear 3

Επιπλέον, μια νέα γκάμα premium στολών εργασίας έχει κυκλοφορήσει για τους εργαζόμενους στην γραμμή παραγωγής. Τα νέα κομψά ρούχα εργασίας προσφέρονται σε 300 παραλλαγές/συνδυασμούς, μεταξύ αυτών χιτζάμπ, εγκυμοσύνης κ.α.

Για να διασφαλιστεί ότι οι νέες στολές εργασίας είναι πραγματικά λειτουργικές, σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τους υπαλλήλους. Πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους, οι υπάλληλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να επιλέξουν τα καλύτερα και πιο άνετα σχέδια.

Range Rover Sport
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η JLR έχει διασφαλίσει ότι η πολυτέλεια και η βιωσιμότητα πάνε χέρι χέρι, επιλέγοντας προσεκτικά τα υλικά που όχι μόνο δίνουν έμφαση στην άνεση και την παράδοση, αλλά και στην επαναχρησιμοποίηση.

Οι στολές εργασίας συνδυάζουν βαμβάκι με ανακυκλωμένο πολυεστέρα σε ποσοστό μεταξύ 40% - 96% ανάλογα με το ρούχο, μαζί με μαλακή επένδυση από ανακυκλωμένο υλικό. Με την επαναχρησιμοποίηση των στολών και την αφαίρεση ονομάτων από τα νέα ρούχα, παρατείνουν τη διάρκεια ζωής κάθε κομματιού, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής του ρούχου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ