Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Ιταλών carabinieri

Alfa Romeo Tonale carabinieri

Λίγους μόνο μήνες μετά την πρεμιέρα της Alfa Romeo Tonale, η ιταλική αστυνομία παρήγγειλε 360 αντίτυπά της -στην έκδοση Mild Hybrid 160 hp- για τις ανάγκες των Carabinieri, έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ιστορία των Carabinieri με την Alfa Romeo πάει 60 χρόνια πίσω: ξεκίνησε το 1962 με τη Giulia της εποχής. Σήμερα η Giulia -η σύγχρονη, φυσικά- εξακολουθεί να βρίσκεται στην υπηρεσία των οργάνων της τάξεως στην Ιταλία, όπως και η Stelvio, αλλά πλέον θα οι δύο θα έχουν και τη συντροφιά του νέου SUV της εταιρείας του Μιλάνου, της Tonale.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση της Tonale που επελέγη από την ηγεσία των αστυνομικών δυνάμεων της γειτονικής χώρας είναι αυτή με τον κινητήρα 1.5 λίτρου με ήπιο υβριδικό σύστημα και κίνηση στους εμπρός τροχούς, συνολικής απόδοσης 160 ίππων.

Τα συνολικά 360 αντίτυπα που έχει παραγγείλει το Σώμα θα βγαίνουν από το εργοστάσιο στις συγκεκριμένες προδιαγραφές RMB (Radiomobili Nuclei di Comandi Provinciali) για τις αστυνομικές ανάγκες. Κάθε αντίτυπο κοστίζει 68.652 ευρώ προ φόρων, και συνοδεύεται από οδική βοήθεια 6 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει η παράδοση των ειδικών αυτών Tonale -που χρειάζονται τροποποίηση της παραγωγής- στους Carabinieri. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουν το κλασσικό βαθύ μπλε χρώμα του Σώματος, με τις χαρακτηριστικές κόκκινες λωρίδες στο αμάξωα και τη λέξη Carabinieri με μεγάλα λευκά γράμματα στις δύο πλευρές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την τοποθέτηση -από το εργοστάσιο- λευκών-μπλε φώτων στην οροφή, προσθήκη των συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας, αλλά και ειδικών θηκών για τον οπλισμό των Carabinieri και για άλλα χρήσιμα εξαρτήματα, όπως τα φτυάρια.

Όπως και οι άλλες Alfa Romeo των Carabinieri, επίσης, έτσι και η Tonale θα δεχθεί από το εργοστάσιο και την προσθήκη θωριακισμένου παρ-μπριζ και παραθύρων στις προδιαγραφές ασφάλειας Β4, δοχείο καυσίμου με προστασία έκρηξης, περιορισμένο χώρο (κελί) για τη μεταφορά ενός συλληφθέντα, κεντρικό ασύρματο σύστημα επικοινωνίας, και επίσης εξωτερικά φώτα έκτακτης ανάγκης και σειρήνα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ