Αυτά είναι τα νέα περιπολικά της Ιταλίας

Alfa Romeo νέα περιπολικά στην Αστυνομία της Ιταλίας 2022

Στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων προχώρησε η Κρατική Αστυνομία της Ιταλίας, η οποία πρόσθεσε στο στόλο της 450 νέες Alfa Romeo Giulia.

Η Κρατική Αστυνομία της Ιταλίας και η Alfa Romeo έχουν κοινή ιστορία η οποία πηγαίνει πολύ πίσω σε βάθος χρόνου με την ιταλική εταιρεία να την προμηθεύει με οχήματα την πολιτική αστυνομία της χώρας εδώ και 10ετίες.

Για την ακρίβεια, η συνεργασία τη Κρατικής Αστυνομίας της Ιταλίας με την ιταλική εταιρεία ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια όταν ένας στόλος από Alfa Romeo 1900 εντάχθηκε στο δυναμικό της «Polizia di Stato».

Μάλιστα από αυτή την Alfa Romeo όλα τα αυτοκίνητα της Κρατικής Αστυνομίας της Ιταλίας πήραν το παρατσούκλι «πάνθηρας», ένα παρατσούκλι που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα -τα αντίστοιχα αυτοκίνητα των φημισμένων Carabinieri έχουν το παρατσούκλι «Γαζέλα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε η Alfa Romeo δεν έχει σταματήσει να εξοπλίζει με αυτοκίνητα την ιταλική Κρατική Αστυνομία με την παράδοση να κρατά μέχρι σήμερα. «Η προμήθεια των Giulia είναι μέρος της παράδοσης της Alfa Romeo να εφοδιάζει την αστυνομία με σπορ σεντάν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος των Ιταλών για την εγχώρια αγορά, Raffaele Russo και πρόσθεσε: «Από την 10ετία του '50 τα ταχύτερα και ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην πίστα και τον δρόμο έχουν αποδείξει ότι είναι τέλεια για να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στην πολιτεία και τους πολίτες...»

Οι 450 νέες Alfa Romeo Giulia που παρέλαβε η Αστυνομία της γειτονικής χώρας φέρουν φυσικά όλα τα διακριτικά της «Polizia di Stato» με το γαλάζιο και το λευκό χρώμα να κυριαρχούν. Φυσικά είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να επιτελέσουν σωστά το έργο τους με τον φάρο και τον ασύρματο να είναι και τα πιο εμφανή. Το μοντέλο που προμηθεύτηκαν οι Ιταλοί είναι η δίλιτρη υπετροφοδοτούμενη βενζινοκίνητη Giulia.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συγκεκριμένη έκδοση το μοτέρ αποδίδει 200 ίππους και 330 Nm ροπής στις 4.500 και 1.750 σ.α.λ. αντίστοιχα με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 6,4 δευτερόλεπτα και την τελική να φτάνει στα 230 χλμ./ώρα, ενώ η ροπή φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οχτώ σχέσεων.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ