Νέο Audi A5 Sportback: Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Audi A5 Sportback

Το νέο Audi A5 θα είναι ο διάδοχος του σημερινού θερμικού Α4 -καθώς το Α4 θα μετασχηματιστεί σε αμιγώς ηλεκτρικό- και κατά συνέπεια θα χάσει λίγο από το δυναμισμό της τρέχουσας γενιάς του.

Στο νέο του ρόλο, το Audi A5 Sportback θα παραμείνει ένα sports-sedan, αλλά πλέον θα πρέπει να καλύψει και το κοινό και τις ανάγκες που μέχρι στιγμής κάλυπτε το Α4. Ήδη η εταιρεία του Ingolstadt έχει αρκετά πρωτότυπα της νέας του γενιάς στους δρόμους της Ευρώπης, που διεξάγουν τις δοκιμές εξέλιξης της μπερλίνας πριν μετακομίσουν στο ψυχρό κλίμα του ευρωπαϊκού Βορρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης η γερμανική εταιρεία θα περάσει στη φάση της ολοκλήρωσης του νέου A5 Sportback, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο τέλος του καλοκαιρίου του 2025.

Εξάλλου, στην εξέλιξη του A5 Sportback συμβάλλει και ο αντίστοιχος διάδοχος του A4 Avant, που πλέον θα ονομάζεται A5 Avant. Και οι δύο παραλλαγές -sedan και wagon- του γερμανικού οικογενειακού αυτοκινήτου θα διατηρήσουν εν πολλοίς τη φιλοσοφία των προγόνων τους, για να καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες, ενώ παράλληλα θα ξεκινά τη σταδιοδρομία του ο ηλεκτρικός διάδοχος του Α4 στην ίδια κατηγορία.

Από όσες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Audi A5 Sportback έχουν προκύψει μέχρι στιγμής μπορεί κανείς να διακρίνει πιο λεπτά και αιχμηρά εμπρός φωτιστικά σώματα, καθώς και τη νέα μάσκα Singleframe σε οκταγωνικό σχήμα και με πιο διακριτικές κάθετες γρίλιες στις άκρες του προφυλακτήρα για την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πίσω μέρος ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική «γλώσσα» της Audi, που εισήγαγαν τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, με το ενιαίο φως που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα σε όλο το πλάτος της ουράς. Μια σημαντική σχεδιαστική αλλαγή ωστόσο, που στερεί αρκετό δυναμισμό αλλά προσδίδει πρακτικότητα, είναι η προσθήκη πλαισίου στα παράθυρα των θυρών - σε αντίθεση με την τρέχουσα γενιά που είχε τυπικές coupe πόρτες χωρίς πλαίσιο.

Το εσωτερικό του νέου Audi A5 Sportback, στο μεταξύ, θα είναι ιδιαίτερα αναθεωρημένο, ενώ μηχανικά αναμένεται να διατηρήσει τις σημερινές του προδιαγραφές: τετρακίνηση (quattro) με κινητήρες βενζίνης και diesel, με ήπια υβριδική υποστήριξη (MHEV) και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Η παρουσίασή του, λοιπόν, αναμένεται στο τέλος του προσεχούς καλοκαιριού -μετά από επτά χρόνια σταδιοδρομίας της τρέχουσας γενιάς του- ενώ οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν μέσα στο 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ