Ξεχωριστές φίρμες οι Defender, Discovery, Range Rover και Jaguar

Jaguar Land Rover rebrand

Η εταιρεία των ιστορικών βρετανικών αυτοκινήτων ονομάζεται πλέον JLR, και αποτελείται από τέσσερις ξεχωριστές φίρμες: τις Range Rover, Defender, Discovery και Jaguar.

Αυτό σημαίνει πως δημιουργούνται τώρα δύο νέες ξεχωριστές εταιρείες αυτοκινήτων, η Defender και η Discovery. Όπως ήδη συμβαίνει με το Defender, οι δύο εταιρείες αυτές θα έχουν μια ολόκληρη γκάμα αυτοκινήτων, όπως ακριβώς έχουν και οι Range Rover και Jaguar. Πρόκειται για τη στρατηγική που η JLR ονομάζει «House of Brands».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και εύλογα, τώρα, τίθεται το ερώτημα τι θα συμβεί με τη θρυλική Land Rover; Είναι δυνατόν να πάψει να υφίσταται ένα όνομα με μοναδική ιστορία 75 ετών στην αυτοκίνηση; Η απάντηση είναι πως, παρότι πλέον δεν θα παράγονται αυτοκίνητα με το όνομά της, το σήμα και το όνομα της Land Rover θα εξακολουθήσει να υφίσταται με ειδικά σήματα πάνω στα αυτοκίνητα και των τεσσάρων εταιρειών της JLR, στις ιστοσελίδες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις αντιπροσωπείες.

Η JLR, κατά συνέπεια, είναι μια καινούρια εταιρική οντότητα. Η οποία αναπτύσσεται με το στρατηγικό πλάνο που ονομάζεται «Reimagine», και προβλέπει -πέραν του νέου σήματος- την επένδυση περισσότερων από 17 δισεκατομυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της, και την κατάλληλη μετατροπή τους ώστε να κατασκευάζουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, περιλαμβάνουν και την επένδυση στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα ELR για τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV του ομίλου (όπως είναι το επερχόμενο Range Rover EV το 2025), καθώς και στη νέα αρχιτεκτονική JEA που προορίζεται -αρχικά- για τρία καινούρια ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα της Jaguar. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα τετράθυρο GT, που φημολογείται πως θα είναι το πιο ισχυρό στην ιστορία της «Jag».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ