Νέα μόδα στις κλοπές από αυτοκίνητα – Δείτε πως παραπλανούν ηλικιωμένους οδηγούς

κλοπές από αυτοκίνητα ηλικιωμένων

Σπείρες σταματούν ανυποψίαστους οδηγούς μεγάλης ηλικίας και αφαιρούν σε χρόνο ρεκόρ κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια από τα αυτοκίνητά τους.

Μια νέα μόδα στις κλοπές από αυτοκίνητα φαίνεται πως εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ανησυχία στις αστυνομικές αρχές.

Σπείρες που κινούνται ΙΧ στους δρόμους, σταματούν ανυποψίαστους – συνήθως μεγάλης ηλικίας – οδηγούς που κινούνται λίγα μέτρα πιο πίσω με το όχημά τους, με την πρόφαση ότι το αυτοκίνητό τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Στη συνέχεια ένα από τα μέλη της σπείρας κατευθύνεται προς τους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου των ηλικιωμένων, ζητώντας από τους τελευταίους να εστιάσουν την προσοχή τους στο ελαστικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο οι ηλικιωμένοι προσπαθούν να εντοπίσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΙΧ τους, ένα μέλος της σπείρας εισέρχεται κρυφά στο όχημα από την πόρτα του συνοδηγού και αρπάζει σε χρόνο… dt πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται στην καμπίνα όπως πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Μόλις ολοκληρώσουν τα έργο τους, τα μέλη της σπείρας επιστρέφουν στο αυτοκίνητό τους και αποχωρούν από το σημείο.

Ενδεικτικό της δράσης των σπειρών είναι ένα βίντεο που δημοσίευσαν οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας, οποίες εφιστούν την προσοχή των οδηγών (δείτε το βίντεο λίγο πιο πάνω).

«Δεν πρόκειται για προσομοιώσεις, αλλά πραγματικά περιστατικά. Αν σας ειδοποιήσουν για βλάβη στον αυτοκινητόδρομο, προσέξτε. Εάν υποψιάζεστε ότι κάτι συμβαίνει, καλέστε μας στο 112», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές αρχές μέσω του facebook.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά παραβατικότητας με θύματα ανυποψίαστους έχουν αρχίσει να πληθαίνουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά στην Ελλάδα, μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της κλοπής βενζίνης από παρκαρισμένα αυτοκίνητα (διαβάστε περισσότερα εδώ), αλλά και η κλοπή καταλυτών (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ