Οργιάζουν οι κλοπές βενζίνης από παρκαρισμένα αυτοκίνητα - Ποια μέθοδο χρησιμοποιούν οι κλέφτες

klopes rezervouar kausima

Το κύμα ακρίβειας έχει προκαλέσει αύξηση στις κλοπές καυσίμων, με τους αετονύχηδες να βάζουν στο στόχαστρο τα παρκαρισμένα οχήματα.

Σε είδος πολυτελείας έχουν μετατρέψει οι συνεχείς ανατιμήσεις τα καύσιμα, εκτροχιάζοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Παράλληλα, το κύμα ακρίβειας έχει οδηγήσει – μεταξύ άλλων- στην ανάδυση φαινόμενων εγκληματικότητας, και δη στην κλοπή καυσίμων από σταθμευμένα οχήματα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι κλοπές καυσίμων έχουν εξελιχθεί σε νέα μάστιγα, με όλο και περισσότερους οδηγούς να πέφτουν «θύματα» σπειρών που αδειάζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

Ειδικότερα, οι αετονύχηδες που βάζουν στο στόχαστρο παλιά ΙΧ, χρησιμοποιούν σωληνάκια (γνωστά και ως «κλέφτες») «ρουφώντας» το πολύτιμο πλέον καύσιμο από το ρεζερβουάρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα από την άλλη φέρουν δικλείδες ασφαλείας, και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να παραβιαστεί το πορτάκι βενζίνης. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει τις σπείρες από να επινοήσουν νέους τρόπους κλοπής, και να κάνουν τη δουλειά τους.

Με τη χρήση φορητού δραπανοκατσάβιδου οι ληστές ανοίγουν μια τρύπα στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ, μεταγγίζοντας το περιεχόμενό του σε μια λεκάνη.

Ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν;

Όπως έχει καταδείξει μια πληθώρα περιστατικών, τα οχήματα που μπαίνουν στο «μάτι» των κλεφτών είναι όσα βρίσκονται σταθμευμένα σε δρόμους με ελλιπή φωτισμό, αλλά και όσα είναι παρκαρισμένα για πολλές ημέρες στο ίδιο σημείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ