Η νέα μάρκα που θα δούμε στην Ευρώπη θα παράγει το πιο προηγμένο αυτοκίνητο

Aehra SUV Interior

Η ιταλική start-up Aehra παρουσίασε πρόσφατα τα ψηφιακά σχέδια του πρώτου της, ηλεκτρικού SUV, και τώρα αποκάλυψε την μεγάλη καινοτομία του εσωτερικού του - μια τεράστια οθόνη που αναδύνεται από όλο το πλάτος του ταμπλό.

Η γιγαντιαία οθόνη του Aehra SUV βρίσκεται σε χαμηλή θέση όσο το αυτοκίνητο κινείται, προβάλλοντας όλες τις πληροφορίες της οδήγησης, των πολυμέσων και της πλοήγησης που συναντά κανείς σε κάθε άλλο αυτοκίνητο, καθώς και στις δύο άκρες την εικόνες από τις δύο κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες. Το σχέδιο μοιάζει ιδιαίτερα σε εκείνο του Honda e.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, όταν το SUV είναι σταθμευμένο, η οθόνη αναδύεται για να προσφέρει μια μοναδική in-car εμπειρία θέασης μιας ταινίας ή πλοήγησης στο internet, ή για να μεταμορφώσει το εσωτερικό σε έναν κινούμενο χώρο εργασίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη καινοτομία του πενταθέσιου Crossover, μετά τις ιδιαίτερα πρωτότυπες τέσσερις πόρτες που αποκαλύφθηκαν με την πρόσφατη ψηφιακή παρουσίαση του εξωτερικού του σχεδιασμού. Οι εμπρός πόρτες ανοίγουν μπροστά στο στιλ των φτερών πεταλούδας, ενώ οι πίσω ανοίγουν προς τα πάνω σαν τις κλασσικές πόρτες φτερών γλάρου.

Πέραν της τεράστιας οθόνης που αναδύεται, η κονσόλα φιλοξενεί και μία μικρότερη -αλλά και πάλι πολύ μεγάλη- παραλληόγραμμη οθόνη, με την οποία ο οδηγός μπορεί να ελέγξει το σύστημα πολυμέσων. Δίπλα της, το επίσης παραλληλόγραμμο τιμόνι παραπέμπει -σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία- στα αγωνιστικά και αεροπορικά τιμόνια, και φέρει στο άνω μέρος του μια τρίτη, μικρή οθόνη, για τις βασικές πληροφορίες της οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν ευχέρεια κινήσεων, χάρη στο εντελώς επίπεδο δάπεδο του ηλεκτρικού Aehra, στο μεγάλο μεταξόνιο και τους μικρούς προβόλους. Μάλιστα, ο χώρος δίνει τη δυνατότητα ανάκλισης της πλάτης των πίσω καθισμάτων, για τα μακρινά ταξίδια.

Το Aehra SUV, στο οποίο κάποια στιγμή φανταζόμαστε θα δοθεί και μια ονομασία, θα περάσει από τον ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο όταν οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες της ιταλικής εταιρείας με τους προμηθευτές όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών επιμέρους εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. Αυτό ενδέχεται να συμβεί κάποια στιγμή την Άνοιξη του 2023, με στόχο το SUV να διατίθεται από το 2025 στην αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Aehra υποστηρίζει ότι έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια που χρειάζεται από ιδιωτικές επενδύσεις, και μάλιστα ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον προσεχή Φεβρουάριο του 2023 και τα σχέδια του δεύτερού της αυτοκινήτου, ενός ηλεκτρικού Sedan.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ