Νέο ηλεκτρικό SUV από την Ιταλία με πόρτες «φτερών γλάρου»

Aehra EV SUV

Οι Ιταλοί της νεοφυούς εταιρείας Aehra συνδύασαν τη μόδα των μεγάλων SUV με την ηλεκτροκίνηση και με ένα σύμβολο των σπορ αυτοκινήτων του παρελθόντος: τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Το πρώτο δημιούργημα της ιταλικής start-up Aehra, που αυτοπροσδιορίζεται ως κατασκευαστής υπερπολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεν έχει ακόμα όνομα. Αλλά έχει μια πλειάδα ψηφιακών φωτογραφιών που προϊδεάζουν για την εμφάνιση και τη σιλουέτα του, αλλά και για τις πόρτες τύπου «φτερών γλάρου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Aehra φιλοδοξεί να το βγάλει στην αγορά το 2025, μαζί με ένα ηλεκτρικό sedan που θα παρουσιάσει στον προσεχή Φεβρουάριο του 2023. Και τα δύο αυτά πρώτα της αυτοκίνητα, που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, θα εντάσσονται στο εύρος τιμής των 160.000 ως 180.000 ευρώ - καθώς οι Ιταλοί ευελπιστούν να ανταγωνιστούν όχι μόνο τις Tesla και Lucid, αλλά και τις BMW, Mercedes-Benz και ακόμα και Porsche.

Το SUV της Aehra δείχνει να έχει σπορ σχεδιαστικό δυναμισμό που μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο στη νέα Ferrari Purosangue, με την επιπλέον προσθήκη των πρωτοφανών για SUV θυρών του. Από τις teaser φωτογραφίες του διαπιστώνουμε δύο σημαντικές supersport παραμέτρους: την ιδιαίτερα κεκλιμένη οροφή που παραπέμπει σε supercar, και τις ανοιγόμενες προς τα πάνω πόρτες.

Στην ίδια σπορ λογική το εμπρός και το πίσω μέρος δείχνουν να είναι εξαιρετικά πολύπλοκα στο σχεδιασμό των αεραγωγών και των αεροδυναμικών στοιχείων τους. Τα φωτιστικά σώματα αποτελούνται από μακρόστενες γραμμές LED και στα δύο άκρα, που θα κρατήσουν το αυτοκίνητο επίκαιρο ακόμα και σε τρία χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν η ιταλική startup δεν έχει δώσει τεχνικές προδιαγραφές για το SUV της, αλλά αν αναλογιστούμε το εύρος τιμής και την εμφάνιση πρέπει να περιμένουμε supersport επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία. Στόχος της εταιρείας είναι να πουλάει 15 ως 25 χιλιάδες αντίτυπα το χρόνο.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, μετά τον πρώτο γύρο επενδύσεων που θα λάβει η Aehra τον προσεχή Ιανουάριο. Θα προηγηθεί, τον Οκτώβριο, η πλήρης αποκάλυψη των φωτογραφιών και του ονόματος του αυτοκινήτου, και θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμη γύροι επενδύσεων - με τις οποίες το SUV θα φτάσει μέχρι τη γραμμή της παραγωγής του το 2025.

Και λίγα λόγια για την Aehra: παρότι η σχετική απλοϊκότητα των ηλεκτρικών μερών των EV έχει επιτρέψει σε αμέτρητες startups να κάνουν μεγαλεπίβολα σχέδια, και η δυσκολία της κατασκευής του συνήθως τα προσγειώνει απότομα, η ιταλική εταιρεία δείχνει να είναι αρκετά σοβαρή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διοικητές του σχεδιαστικού της τμήματος, Filippo Perini και Alessandro Serra, προέρχονται αντίστοιχα από τις Lamborghini και Genesis Advanced Design Europe. Κι ακόμη, ο επικεφαλής προμηθειών Stefano Mazzetti εργαζόταν μέχρι πρότινος στη Ferrari.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ