Ακόμη μία μάρκα από την Κίνα θα έρθει στην Ελλάδα - Ποια είναι;

jaecoo1

Μια νέα μάρκα αυτοκινήτων θα έρθει στην Ελλάδα, προσφέροντας SUV με κινητήρες βενζίνης και plug-in hybrid συστήματα.

Μία ακόμη μάρκα αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα η οποία ονομάζεται Jaecoo, ιδρύθηκε το 2023 και αποτελεί μια θυγατρική του κινεζικού κατασκευαστή οχημάτων Chery. Η μάρκα ιδρύθηκε για την εμπορία SUV σε εξαγωγικές αγορές όπως η Ευρώπη, η Ρωσία, η Μαλαισία, η Μέση Ανατολή και η Νότια Αφρική, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να έχουν ήδη ξεκινήσει από την Ισπανία και προσεχώς σε Ιταλία, Ελλάδα και άλλα κράτη μέλη.

Το πρώτο μοντέλο της Jaecoo κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023 στην Κίνα, παράλληλα με τη μάρκα Omoda. Τα μοντέλα της Jaecoo διατίθενται μαζί με την Omoda μόνο εκτός Κίνας, για να υποστηρίξουν τη στρατηγική εξαγωγών της. Και οι δύο μάρκες είχαν στόχο να επιτύχουν ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις 1.400.000 μονάδων έως το 2030 (εξαιρουμένης της Κίνας). Τον ίδιο μήνα, η Chery ίδρυσε μια ξεχωριστή εταιρεία στην Κίνα με την ονομασία Anhui Omoda Jaecoo Automobile Co., Ltd. ως εταιρεία πωλήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομα της Jaecoo βασίζεται στη γερμανική λέξη Jäger (που σημαίνει «κυνηγός») και στην αγγλική λέξη «cool» (ψύχραιμος).

Η Jaecoo θέλει να υιοθετήσει την καινοτομία, πρωτοστατώντας στη νέα αστική τάση εκτός δρόμου με πολύ καλές επιδόσεις τετρακίνησης, αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά ασφαλείας και έξυπνες τεχνολογίες με προοπτική σκέψη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Jaecoo 7

H Jaecoo αποτελεί την premium μάρκα της Chery, η οποία απευθύνεται σε καταναλωτές με υψηλότερα βαλάντια και συγκεκριμένες απαιτήσεις. Το μοντέλο Jaecoo 7 αποτελεί το πρώτο μοντέλο της μάρκας το οποίο κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου απόδοσης 192 ίππων με μέγιστη ροπή 290 Nm και φυσικά τετρακίνηση.

Το Jaecoo 7 θα έρθει και σε plug-in hybrid, με τις τεχνικές προδιαγραφές να μην έχουν ακόμη ανακοινωθεί αλλά η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 18,3 kWh.

Στη συνέχεια, στο τέλος της χρονιάς, θα παρουσιαστεί και το Jaecoo 8. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ένα μεγάλο SUV με ευρύχωρο εσωτερικό εγκεκριμένο για έως και 7 επιβάτες. Η μάρκα έχει ανακοινώσει ότι θα τροφοδοτείται από έναν ισχυρό plug-in υβριδικό κινητήρα, αλλά χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία μετά την Ισπανία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις στην Ιταλία και στην Ελλάδα με εκδόσεις βενζίνης του crossover Omoda 5 και του μεγαλύτερου SUV Jaecoo 7, ακολουθούμενο από ένα πλήρως ηλεκτρικό Omoda 5 και μια plug-in υβριδική έκδοση του Jaecoo 7 μέχρι το τέλος του 2024.

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί τιμές, αλλά η βενζινοκίνητη έκδοση Omoda 5 με 185 ίππους ξεκινά από 27.500 ευρώ στην Ισπανία και συνοδεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση ή 150.000 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ