Νέα μάρκα αυτοκινήτων στην Ελλάδα -Πότε έρχεται;

Omoda και Jaecco

Η κινεζική εταιρεία θα εισάγει ένα ηλεκτρικό και ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκίνητο μοντέλο με 197 ίππους.

Μια νέα κινεζική μάρκα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ακόμη με ποια ελληνική εισαγωγική εταιρεία θα συνεργαστούν οι κινέζοι κατασκευαστές ή αν θα ιδρύσουν θυγατρική στη χώρα μας.

Ο λόγος για την Omoda η οποία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Maxwell Wu (διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα) αναμένεται να εισάγει στη χώρα μας δύο μοντέλα εκ των οποίων το ένα ηλεκτρικό και το άλλο βενζινοκίνητο turbo με 197 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο μοντέλα αναμένεται να διατεθούν προς πώληση το καλοκαίρι του 2024 με το ηλεκτρικό Omoda να είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία που διαθέτει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλή αντοχή. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μόνο 15,5 kWh/100 km, γεγονός που επιτρέπει στο όχημα να διανύσει έως και 430 χλμ. (WLTP) με μία μόνο φόρτιση. Επιπλέον, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 30% έως 80% σε μόλις μισή ώρα.

Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του Omoda θα διατίθεται με βενζινοκινητήρα 1.6 TGDi με 197 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσειςComfort και Premium. Η έκδοση Comfort θα είναι εξοπλισμένη με ενεργό cruise control, κάμερα οπισθοπορείας, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, επαγωγική φόρτιση, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι και φωνητικό βοηθό, μεταξύ άλλων. Η πιο πλούσια έκδοση η Premium θα προσφέρει επιπλεόν στον ιδιοκτήτη, για παράδειγμα, ευρύτερες επιλογές αντιστοίχισης χρωμάτων, κάμερα 360 μοιρών με ενεργό surround, ηχοσύστημα Sony με οκτώ ηχεία και πορτμπαγκάζ και ηλιοροφή που ανοίγουν ηλεκτρικά.

«Προτεραιότητά μας για την ελληνική αγορά, είναι η παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών που να ευθυγραμμίζονται με τις προτιμήσεις των Ελλήνων πελατών μας. Επιπλέον, ως μέρος της δέσμευσής μας για την προώθηση ενός πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος, παρουσιάζουμε το Omoda E5, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτή η πρωτοβουλία αντανακλά την αφοσίωσή μας στην οικοδόμηση ενός πιο πράσινου και φωτεινότερου μέλλοντος» ανέφερε ο Maxwell Wu, ο διευθυντής της Omoda στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο μοντέλα της Omoda θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Πολωνία ταυτόχρονα την Ελλάδα.

Δυναμική επέκταση

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει την πρόκληση της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Ως εκ τούτου, τα ηλεκτρικά οχήματα προσελκύουν αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους πελάτες και οι εθνικές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για πρωτοβουλίες πράσινης κινητικότητας. Σε συμφωνία με αυτές τις προσπάθειες είναι η πολιτική της Omoda, η οποία έχει ξεκινήσει μια ισχυρή επέκταση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και της Νότιας Αμερικής, της Αυστραλίας και της Ευρώπης, με έμφαση στην προώθηση της ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων για να συμβάλει σε ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον.

Η Omoda συνεχίζει επίσης την επέκτασή της στην αγορά του Βιετνάμ, όπου στην παρουσίαση του ηλεκτρικού μοντέλου Omoda παρευρέθηκε ο Nguyen Hong Dien, Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βιετνάμ, και στην αγορά του Καζακστάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τουρκία αγκαλιάζει την ηλεκτροκίνηση

Αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα υπάρχει και από την Τουρκία. Το E5 στα κεντρικά γραφεία της Omoda στην Κίνα δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον Τούρκο Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mehmet Fatih Kacir, ο οποίος επισκέφθηκε την παραγωγική βάση της Omoda με όλη την αντιπροσωπεία του. Η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναπτύξει πράσινη κινητικότητα και χαμηλές εκπομπές άνθρακα και έχει κηρύξει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2053. Η Omoda ελπίζει επίσης σε θετική υποδοχή του E5 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μετάβαση από τα οχήματα που κινούνται με καύσιμο στα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι μόνο μια τάση της παγκόσμιας αγοράς, αλλά και μια αναγκαιότητα και αποτελεί μέρος της πολιτικής της ΕΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ