Τα Jeep Gladiator και Wrangler Freedom Edition είναι όσο αμερικανικά γίνεται

Jeep Gladiator Wrangler Freedom Edition

Ενόψει της αμερικανικής «Ημέρας της Ανεξαρτησίας» της 4ης Ιουλίου, η Jeep αποτίει φόρο τιμής στους αμερικανούς στρατιώτες με την έκδοση Freedon Edition των Gladiator και Wrangler.

Άλλωστε, η ίδια η ιστορία της εταιρείας έχει τις απαρχές της στο στρατό, και στην εμπλοκή των ΗΠΑ στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις εμβληματικές φωτογραφίες με τον Στρατηγό Dwight Eisenhower στο τιμόνι ενός Willys MB, μετά την απόβαση στη Νορμανδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τις ρίζες μας από το 1941 να είναι στενά συνδεδεμένες με το στρατό, στην Jeep είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και με την έκδοση Freedom των Gladiator και Wrangler τιμούμε τους άνδρες και τις γυναίνες που υπηρετούν, και εκείνους που έχουν κάνει την υπέρτατη θυσία» είπε ο Jim Morrison -ειλικρινά, ονομάζεται Jim Morrison-, επικεφαλής της Jeep Βόρειας Αμερικής.

H βαθιά αμερικανική έκδοση Freedon Edition προστίθεται σε μια πλειάδα άλλων πρόσφατων εκδόσεων των δύο μοντέλων της Jeep, όπως της συλλεκτικής Wrangler Beach Edition για τους λάτρεις του surf, του απόλυτου off-road Wrangler Rubicon, αλλά και μιας πλειάδας ευφάνταστων πρωτοτύπων.

Η έκδοση Freedom Edition των δύο αυτοκινήτων βασίζεται στην Sport S και κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου 3.000 ευρώ. Προσθέτει ατσάλινο εμπρός προφυλακτήρα με υποδοχή για «εργάτη», κάτω από τα φώτα LED και τους προβολείς οχίλης, ισχυρότερα μαρπσιέ και μαύρες ζάντες. Μια από τις πλέον εμφανείς προσθήκες, όμως, είναι οι αμερικανικές σημαίες ανάμεσα στους εμπρός τροχούς και τις πόρτες, καθώς και στο σήμα της Jeep στην πίσω πόρτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες του, το εσωτερικό περιλαμβάνει τώρα ειδικές δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων με μαύρες ραφές, μαζί με όλο τον πλούσιο εξοπλισμό της έκδοσης Sport S.

Με κάθε παραγγελία των Gradiator και Wrangler στην έκδοση Freedom Edition, η Jeep θα καταθέτει ποσό 250 δολαρίων στο ταμείο ενίσχυσης των Αμερικανών στρατιωτών. Οι παραγγελίες για τις εκδόσεις αυτές θα είναι ανοιχτές για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι στρατιωτικοί -ενεργοί αλλά και απόστρατοι- θα δικαούνται έκπτωση 500 δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ