Η νέα γραμμή του Μετρό που θα περνά κάτω από ποτάμι -Πού κατασκευάζεται

metro india underwater

Μέσα στο προσεχές καλοκαίρι θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό η νέα γραμμή του Μετρό στην Καλκούτα που μεγάλο μέρος της θα περνάει κάτω από το νερό.

Ένα μεγαλεπήβολο πρότζεκτ που θα αναβαθμίσει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης Καλκούτα υλοποιείται στην Ινδία και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023.

Πρόκειται για μία νέα γραμμή του Μετρό που θα ενώνει την οικιστική περιοχή Salt Lake με την Howrah, έναν σημαντικό μεταφορικό κόμβο για τη Δυτική Βεγγάλη και πύλη μείζονος σημασίας για την Καλκούτα.

Αυτό που καθιστά την εν λόγω γραμμή ξεχωριστή, και ταυτόχρονα αυξάνει το βαθμό δυσκολίας του όλου εγχειρήματος είναι ότι ένα τμήμα της θα περνάει κάτω από τον ποταμό Χούγκλι. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τμήμα της γραμμής -από την περιοχή Sector V μέχρι τον σταθμό Sealdah- είναι πλήρως λειτουργικό και το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση του συνόλου της γραμμής.

μετρό ινδία κάτω από το ποτάμι

Συνολικά η νέα γραμμή θα έχει μήκος 16,55 χλμ., εκ των οποίων τα 10,8 χλμ. θα είναι υπόγεια και τα υπόλοιπα 5,8 χλμ. υπερυψωμένα.

Το λειτουργικό τμήμα (Sector V – Sealdah) είναι μήκους 9,30 χλμ. και τα εναπομείναντα 7,25 χλμ. εκτιμάται ότι θα παραδοθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Η ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει ανακούφιση σε χιλιάδες επιβάτες καθώς θα συνδέσει τους πολυσύχναστους σταθμούς Howrah και Sealdah καθώς και τη γραμμή Βορρά-Νότου του μετρό της Καλκούτα στη γειτονιά Esplanade.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωση του πρότζεκτ τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά πήρε παράταση λόγω ατυχημάτων στην Κεντρική Καλκούτα κατά τη διάρκεια των εργασιών διάνοιξης σήραγγας, καθώς και κάποιων ρωγμών που υπέστησαν αρκετά σπίτια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 31 Αυγούστου 2019, μια μηχανή διάνοιξης σήραγγας χτύπησε έναν υδροφορέα, προκαλώντας μεγάλη καθίζηση του εδάφους και την κατάρρευση πολλών κτιρίων στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γραμμή στην Καλκούτα δεν αποτελεί τη μοναδική που περνά κάτω από το νερό, μιας και αντίστοιχα έργα έχουν υλοποιηθεί μεταξύ άλλων στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ