Δωρεάν wi-fi μέσα στις σήραγγες του Μετρό –Πότε ξεκινάει

metro athina

Τη δυνατότητα να σερφάρει δωρεάν στο διαδίκτυο όσο βρίσκεται μέσα στα βαγόνια του Μετρό θα έχει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, όταν ολοκληρωθεί το έργο του ΟΑΣΑ.

Τα πρότυπα των μέσων σταθερής τροχιάς των πιο αναπτυγμένων ευρωπαϊκών πόλεων ακολουθεί το Μετρό της Αθήνας, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας.

Πέρα από τα μεγάλα έργα του Μετρό (Γραμμή 4 και επέκταση Γραμμής 2 προς Ίλιον) που δρομολογούνται, ο ΟΑΣΑ προχωρά το έργο τοποθέτησης εξοπλισμού για την παροχή σήματος κινητής τηλεφωνίας και wi-fi τόσο στους σταθμούς όσο και στις σήραγγες.

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή θα γίνει σε 3 σταθμούς της Γραμμής 2 και συγκεκριμένα στο νότιο κομμάτι της Γραμμής 2, από τον «Άγιο Δημήτριο» έως το «Ελληνικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετρό Αθήνα

Το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 (δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο), όπως αναφέρεται στην έκθεση Τρίτου Τριμήνου του Υπερταμείου για τον Όμιλο ΟΑΣΑ που αναρτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Σημειωτέον ότι το έργο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σύμβαση που υπεγράφη του περασμένους μήνες μεταξύ της ΣΤΑΣΥ και των εταιρειών Cosmote και Vantage Towers (κοινή εταιρεία των Vodafone & Wind που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής) για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την κάλυψη δικτύου 4G/5G. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης του απαραίτητου εξοπλισμού στους 3 σταθμούς της Γραμμής 2 θα βοηθήσει στην άντληση χρήσιμων στοιχείων για την υλοποίηση του έργου τοποθέτησης wi-fi σε όλους τους σταθμούς των Γραμμών 2 και 3 που θα ολοκληρωθεί σε περίπου 2,5 χρόνια.

Μετρό Αθήνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω έργο θεωρείται ιδιαίτερα καθοριστικό, μιας και αναμένεται να βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, το οποίο θα απολαμβάνει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο και σήμα… καμπάνα στους σταθμούς και τα βαγόνια του Μετρό.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπτυξη του δικτύου wi-fi στο Μετρό εντάσσεται στο έργο του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν 2.500 WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ