Το Μετρό πηγαίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος - Αυτοί είναι οι νέοι σταθμοί

grammi 4 metro

Οι γραμμές του Μετρό απλώνονται σε κάθε γωνιά της Αθήνας, με τις νέες προεκτάσεις να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έναν νέο κλάδο του μετρό που θα συνδέσει το Θησείο με το Κέντρο Πολιτισμό Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Όπως επισήμανε, το έργο θα δημοπρατηθεί σε περίπου δύο χρόνια, ενώ έχει ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης, με τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της γραμμής 1 μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου.

Θα έχει μήκος περίπου 5 χλμ. και 4 σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου και το Κέντρο Πολιτισμού, με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 450 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μετρό γραμμή 1 ηλεκτρικός σταύρος νιάρχος

Όσον αφορά την χρηματοδότηση του έργου, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι τα έργα μετρό τα προκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στηρίζει η ΕΤΕπ.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους λόγους που η νέα διακλάδωση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου αφορά στη μεγάλη ανάγκη σύνδεσης των μέσω σταθερής τροχιάς με το ΚΠΣΙΝ, το οποίο εκτιμάται ότι δέχεται κοντά στους 20.000.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Εφόσον το έργο ολοκληρωθεί θα είναι η πρώτη επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ από το 1957, όταν και έφτασε στην Κηφισιά, όπως και η πρώτη επέκταση γραμμής μέσω διακλάδωσης στο δίκτυο Μετρό της πρωτεύουσα.

Σχετικά με τη Γραμμή 4, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερης κλίμακας έργο μετρό στην Αθήνα από τότε που κατασκευάστηκε η βασική γραμμή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε το γεγονός ότι «καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ξεκινήσει, να έχουν στηθεί παντού εργοτάξια, είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε δε ότι τα εργοτάξια έχουν στηθεί, ο μετροπόντικας έχει έρθει, οι πρόδρομες εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του κυρίως έργου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ