Νέα επένδυση μαμούθ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

General Motors και Hertz συμφωνία μαμούθ στα ηλεκτρικά 2023

Σε συμφωνία μαμούθ έφτασαν οι Hertz και General Motors, μια συμφωνία που αφορά στην παραγγελία εκατοντάδων χιλιάδων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα και σύμφωνα και με τη σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών η Hertz θα εμπλουτίσει σε σημαντικό βαθμό τα επόμενα πέντε χρόνια το στόλο της στις Η.Π.Α. με αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις, οι οποίες θα δώσουν περισσότερες επιλογές στους πελάτες της, ενώ θα μειώσουν δραστικά και το ανθρακικό αποτύπωμα της.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο αμερικάνικων εταιρειών θα δει την General Motors να προμηθεύει τη Hertz με 175.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνολικά. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 με ορίζοντα ολοκλήρωσης της συμφωνίας το 2027.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα προμηθευτεί η Hertz θα προέρχονται από τις Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac και BrightDrop (επαγγελματικά οχήματα διανομής) με στόχο η Hertz να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καταναλωτών σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών που θα ξεκινά από τα ηλεκτρικά πόλης και θα φτάνει έως και τα ηλεκτρικά pick ups.

Η Hertz εκτιμά ότι ο νέος ηλεκτρικός στόλος της θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να καλύψουν απόσταση της τάξης των 12,87 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων κατά τη χρήση του με ανάλογο όφελος και ως προς τους εκπεμπόμενους ρύπους. Αν αυτά τα αυτοκίνητα έφεραν θερμικούς κινητήρες βενζίνης τότε, στην ίδια απόσταση, θα απελευθέρωναν 3,5 εκατομμύρια τόνους CO2, σύμφωνα με τους Αμερικανούς.

Ο εξηλεκτρισμός του στόλου της Hertz επί αμερικάνικου εδάφους έχει ξεκινήσει με την εταιρεία να στοχεύει τα ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτει να αποτελούν το 25% περίπου του στόλου της έως το 2024, με απώτερο στόχο να έχει στο μέλλον τον μεγαλύτερο στόλο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στη Β. Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών έρχεται την περίοδο που η General Motors «πατά το γκάζι» στην παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιούν και τη νέα γενιά μπαταριών Ultim που έχει εξελίξει. Τα πρώτα μοντέλα της GM που θα ενσωματωθούν στον αμερικάνικο στόλο της Hertz είναι το Chevrolet Bolt και το Bolt EUV -μικρό SUV.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ