Νέα έκδοση Porsche 911 Dakar με SUV χαρακτηριστικά και 480 ίππους (+video)

Porsche 911 Dakar 2022

Αν και μοιάζει με μετατροπή βελτιωτικού οίκου, η Porsche 911 Dakar που βλέπετε στις οθόνες σας είναι η νέα έκδοση του διάσημου σπορ coupe έτοιμη για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Με έντονες τις αναφορές στην νικηφόρα αγωνιστική Porsche 911 (953) που συμμετείχε στο Dakar του 1984, αλλά και τις συμμετοχές των Γερμανών στον θρυλικό Rally Raid αγώνα με την 959, η νέα έκδοση Dakar της τελευταίας γενιάς 911 βάζει την εκτός δρόμου περιπέτεια στο μενού των φίλων τη εκτός δρόμου οδήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Porsche 911 Dakar θα παραχθεί στον σχετικά περιορισμένο αριθμό των 2.500 αντιτύπων και ξεχωρίζει ευθύς αμέσως από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τα προστατευτικά στοιχεία που φέρει περιμετρικά του αμαξώματός της και το υπερυψωμένο αμάξωμά της.

Σε σχέση με μια 911 Carrera με σπορ ανάρτηση το αμάξωμα της 911 Dakar βρίσκεται 50 χιλιοστά ψηλότερα από το έδαφος, ενώ με το σύστημα ανύψωσης που φέρει η απόσταση μπορεί να αυξηθεί 30 επιπλέον χιλιοστά και να φτάσει στα 80 συνολικά.

Το σύστημα ανύψωσης μάλιστα δεν βρίσκεται εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο στις χαμηλές ταχύτητες αλλά είναι ένα πλήρως λειτουργικό στοιχείο της ανάρτησης για χρήση με ταχύτητες έως και 170 χλμ./ώρα.

Το set up της ειδικά σχεδιασμένης για την περίσταση ανάρτησης συμπληρώνεται από κλασικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 19 και 20 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα που φέρουν αντίστοιχα ελαστικά παντός εδάφους διαστάσεων 245/45 και 295/40.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εντυπωσιακή σχάρα οροφής που βλέπετε στις φωτογραφίες ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό και ενσωματώνει στη σχεδίασή της έξτρα προβολείς LED που τροφοδοτούνται από έξτρα 12βολτη παροχή που έχει προσθέσει η Porsche στην 911.

Εκτός από τη σχάρα που μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό βάρος έως και 42 κιλών, προαιρετικά είναι διαθέσιμη και σκηνή οροφής. Νέα είναι και η πίσω στάνταρ αεροτομή από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), ενώ από το ίδιο υλικό είναι και το καπό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την κίνηση της νέας 911 Dakar αναλαμβάνει ο τρίλιτρος flat six με τα δύο τούρμπο που αποδίδει 480 ίππους και 570 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα, λόγω του μεγαλύτερου ύψους του αμαξώματος από το έδαφος αλλά και των all terrain ελαστικών.

Κινητήρας, αναρτήσεις και λοιπά ηλεκτρονικά συστήματα της 911 προσαρμόζουν τη λειτουργία τους με δύο νέα προγράμματα οδήγησης: το Rallye για κίνηση σε σαθρό και ανώμαλο έδαφος και το Off Road όπου ενεργοποιείται αυτόματα και η ψηλότερη ρύθμιση της ανάρτησης και προσφέρεται η μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

Σίγουρα η πιο εντυπωσιακή από τις επιλογές για τους ενδιαφερόμενους είναι το πακέτο Rallye Design που φέρει τα αγωνιστικά χρώματα και γραφικά των Porsche που συμμετείχαν στο Dakar, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής των Γερμανών. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν επίσης την επιλογή να διαλέξουν τον αριθμό που θα απεικονίζεται στις πόρτες μεταξύ 0 και 999.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό βλέπουμε στάνταρ μπάκετ καθίσματα με τον πάγκο της δεύτερης σειράς να απουσιάζει, ενώ τα κρύσταλλα των παραθύρων έχουν αντικατασταθεί από άλλα ελαφρύτερα με τη νέα μπαταρία να μειώνει επίσης το βάρος που βρίσκεται μόλις 10 κιλά πάνω από της 911 Carrera 4 GTS, στα 1.605 κιλά.

Οι επενδύσεις Race-Tex με τις πράσινες ραφές δίνουν επίσης το «παρών» στην καμπίνα της 911 Dakar, ενώ προαιρετικά διαθέσιμα είναι ένα roll bar, ζώνες έξι σημείων αλλά και πυροσβεστήρας, για ακόμη πιο αυθεντική αίσθηση Dakar και περιπέτειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ